Δευτέρα, 29 Απρ.
22oC Αθήνα

Σημαντική σύνοδος στην Ουάσινγκτον για το ελληνικό χρέος

Σημαντική σύνοδος στην Ουάσινγκτον για το ελληνικό χρέος

Σύσκεψη υψηλότατου επιπέδου αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί στην Ουάσινγκτον τον Νοέμβριο στο οποίο θα λάβουν μέρος οι δανειστές της Ελλάδας, με κύριο θέμα συζήτησης το δημόσιο χρέος που για το ΔΝΤ δεν είναι βιώσιμο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Mega, η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στα μέσα Νοεμβρίου και στην Ουάσινγκτον οι αξιωματούχοι του ΔΝΤ τη χαρακτηρίζουν εξαιρετικά σημαντικά. Της κορυφαίας αυτής σύσκεψης θα έχουν προηγηθεί άλλες συζητήσεις σε ανώτερο επίπεδο στη διάρκεια της συνόδου του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας που θα πραγματοποιηθούν από τις 10 έως τις 12 Οκτωβρίου.

Στη σύσκεψη αυτή του Νοεμβρίου αναμένεται να τεθούν όλα τα φλέγοντα ζητήματα που αφορούν στην Ελλάδα, αλλά η προσοχή θα εστιαστεί στο θέμα του ελληνικού χρέους, με το ΔΝΤ όπως κάνει εδώ και χρόνια να προκρίνει τη λύση του κουρέματος.

Ωστόσο, αυτή η θέση του ΔΝΤ αναμένεται να βρεθεί απέναντι στην σθεναρή αντίσταση των Γερμανών, οι οποίοι ξεκαθαρίζουν σε κάθε τόνο και σε κάθε αφορμή πως κάτι τέτοιο είναι αδύνατον να συμβεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Διαπραγματεύσεις για τον περιορισμό του δημοσίου χρέους στις χώρες της ΕΕ – Προσπάθεια να αποφευχθούν νέα μέτρα στην Ιταλία

”Φτωχά τα αποτελέσματα στην Ελλάδα – Αναβάλλεται η ώρα της αλήθειας”

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε