Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Άγνοια δηλώνει η Jumbo για την υπόθεση “Χρυσή Βίζα” του Παπαευαγγέλου

Άγνοια δηλώνει η Jumbo για την υπόθεση “Χρυσή Βίζα” του Παπαευαγγέλου

Σε νέα ανακοίνωσή της η εταιρεία αναφέρει πως δεν γνώριζε την παράλληλη επιχειρηματική δραστηριότητα του τέως αντιπροέδρου της με τις πωλήσεις ακινήτων σε Κινέζους.

Συγκεκριμένα η Διοίκηση της εταιρίας JUMBO AEE με ανακοίνωσή της αναφέρει πως σε συνέχεια σημερινών δημοσιευμάτων για την υπόθεση της Χρυσής Βίζας, επαναλαμβάνει και επισημαίνει τα εξής:

  • Ο μικρομέτοχος, τέως αναπληρωτής Αντιπρόεδρος και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας κ. Ευάγγελος Παπαευαγγέλου ήταν μόνον αγορανομικώς υπεύθυνος της εταιρείας και αρμόδιος για τις καθημερινές τρέχουσες συναλλαγές της με τις δημόσιες υπηρεσίες, αρχές, οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης, εταιρείες παροχής ενέργειας, τηλεπικοινωνιών, ύδατος κλπ. Δεν είχε απολύτως κανένα δικαίωμα εντολής ή υπογραφής σε θέματα εμπορικής και οικονομικής δραστηριότητας της εταιρείας και δεν έχει χρησιμοποιήσει μέσα πληρωμών της εταιρείας για τις προσωπικές επιχειρηματικές του δραστηριότητες.
  • Σε όσες άλλες ελάχιστες περιπτώσεις έχει εκπροσωπήσει την εταιρεία, πάντοτε είχε λάβει από το Διοικητικό Συμβούλιο ειδική εξουσιοδότηση με συγκεκριμένη εντολή. Ακριβώς λόγω της ιδιότητας του ως αγορανομικώς υπευθύνου της εταιρείας τα τελευταία χρόνια δεν ταξίδευε στην Κίνα.
  • Η εταιρεία δεν είχε γνώση της επιχειρηματικής δραστηριότητας του κ. Παπαευαγγέλου και μελών της οικογενείας του στο real estate μέσω εταιρειών του. Τα όσα έβλεπαν το φως της δημοσιότητας αναφέρονταν σε προσωπικές αγορές ακινήτων όχι σε επιχειρηματική δραστηριότητα ή εταιρείες συμφερόντων του. Πολύ περισσότερο δεν υπήρχε καμία μομφή ή υπόνοια παράτυπης -πολλώ δε μάλλον παράνομης δραστηριότητας.
  • Στις 29/10/2018 όταν τέθηκε υπόψη μας δημοσίευμα περί ενδεχόμενης εμπλοκής του σε παράτυπη ή παράνομη επιχειρηματική δραστηριότητα ζητήθηκε άμεσα η παραίτησή του για λόγους ηθικής τάξεως και υποβλήθηκε αυθημερόν, ενώ έγινε τυπικά δεκτή από το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας την 31/10/2018 με την επιστροφή του Προέδρου αυτού από το εξωτερικό.
  • Η JUMBO AEE δεν έχει συνεργαστεί με την B.W. Binswager Evaluation Services Ltd. καθώς και με καμία άλλη εταιρεία από όσες εμφανίζονται σε σημερινά δημοσιεύματα ως εταιρείες συμφερόντων του κ. Παπαευαγγέλου και μελών της οικογενείας του.
  • Περαιτέρω διευκρινίζουμε ότι η εταιρεία με βάση τα διεθνή λογιστικά πρότυπα θεωρεί ως εύλογη αξία των ακινήτων της την τιμή κτήσης τους και δεν έχει ζητήσει εκτιμήσεις αυτών. Το σύνολο των δραστηριοτήτων της JUMBO AEE ελέγχεται από την εταιρεία ορκωτών ελεγκτών εγνωσμένου κύρους και αξιοπιστίας Grant Thornton αποκλείοντας οποιαδήποτε πιθανότητα διενέργειας μη νόμιμων συναλλαγών.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις