Αγορές

Άλμα σημειώνει το Bitcoin, ξεπέρασε τα 96.000 δολάρια στο φως της διαπραγμάτευσης ΗΠΑ – Κίνας

Συνεχίζεται το ράλι του bitcoin καθώς οι αγορές είναι αισιόδοξες για τις διαπραγματεύσεις του Σαββατοκύριακου

Σημαντική άνοδο καταγράφει το Bitcoin, συνεχίζοντας το ράλι που κάνει από τις 20 Απριλίου 2025. Συγκεκριμένα, αποτιμάται σήμερα (7.5.25) σε σχεδόν 97.000 δολάρια.

Το Bitcoin σημείωσε άνοδο μαζί με τις ασιατικές μετοχές και την ενίσχυση του δολαρίου μετά την είδηση ότι οι ΗΠΑ και η Κίνα σχεδιάζουν να πραγματοποιήσουν εμπορικές συνομιλίες. Το δεύτερο στην κατάταξη Ether σημείωσε άνοδο έως και 4,2%.

Το ράλι ακολούθησε την είδηση ότι ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Σκοτ Μπέσεντ και ο εμπορικός αντιπρόσωπος Τζέιμσον Γκριρ θα συναντηθούν με την κινεζική κυβέρνηση αυτή την εβδομάδα στην Ελβετία, αυξάνοντας τις ελπίδες ότι οι δύο μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου μπορούν να καταλήξουν σε μια συμφωνία που μπορεί να μειώσει τις εμπορικές εντάσεις. Εν τω μεταξύ, η Ινδία ανέφερε σε σημερινή της ανακοίνωση (7.5.2025) ότι πραγματοποίησε στοχευμένα στρατιωτικά πλήγματα κατά του Πακιστάν, το οποίο με τη σειρά του δήλωσε ότι κατέρριψε πέντε ινδικά αεροσκάφη.

Η μεσιτική εταιρεία ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων FalconX είδε «ανανεωμένο ενδιαφέρον για το Bitcoin στην κορυφή» με την αγορά «να εμφανίζεται αισιόδοξη ότι οι εμπορικές συνομιλίες κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου θα είναι θετικές», δήλωσε ο Sean McNulty, επικεφαλής συναλλαγών παραγώγων της APAC στην εταιρεία.

Η ζήτηση για ανοδική έκθεση στην αγορά δικαιωμάτων προαίρεσης έχει αυξηθεί με τη δραστηριότητα να επικεντρώνεται σε δικαιώματα αγοράς με τιμή εξάσκησης 100.000 δολάρια, σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσε η Deribit, το μεγαλύτερο ανταλλακτήριο παραγώγων κρυπτογράφησης.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Αγορές
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Αγορές: Περισσότερα άρθρα
Χρηματιστήριο Αθηνών: Με αρνητικά πρόσημα ξεκίνησε ο Γενικός Δείκτης – Σε πτώση οι ευρωπαϊκές μετοχές, σε άνοδο οι αποδόσεις των ομολόγων
Οριακά πτωτικές τάσεις επικρατούν σήμερα (6.5.2025) κατά την έναρξη των συναλλαγών στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Ο Γενικός Δείκτης Τιμών εμφανίζει...
Forex stock market hologram, candlesticks dynamics and statistics, bar chart with numbers. Concept of online trading, trend and finance. 3D rendering illustration