Αγορές

Ευρώ: Συνέχεια του ράλι έως και πάνω από τα 1,30 δολάρια, προβλέπει η Morgan Stanley

Το ευρώ έχει ανέβει 12% φέτος μέχρι στιγμής

Νέα ώθηση πρόκειται να λάβει το ράλι του ευρώ έναντι του δολαρίου, σύμφωνα με τους αναλυτές της Morgan Stanley, καθώς οι ευρωπαίοι επενδυτές επιδιώκουν να αντισταθμίσουν σχεδόν 4 τρισ. δολάρια αμερικανικών περιουσιακών στοιχείων.

Η ομάδα με επικεφαλής τον Ντέιβιντ Άνταμς, ο οποίος έχει μια από τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις για το ευρώ στη Wall Street, αναφέρει ότι μια άνοδος του ευρώ πάνω από τα 1,30 δολάρια «δεν είναι ένας κίνδυνος που πρέπει να υποτιμηθεί», καθώς οι αμφιβολίες σχετικά με το καθεστώς του δολαρίου ως ασφαλούς καταφυγίου ωθούν τους επενδυτές να προστατευθούν από περαιτέρω αστάθεια. Αυτή είναι μια ακόμη υψηλότερη πρόβλεψη από το επίπεδο των 1,27 δολαρίων που αναμένουν μέχρι το τέλος του επόμενου έτους.

Το ευρώ έχει ανέβει 12% φέτος μέχρι στιγμής, λόγω των προσδοκιών ότι εκατοντάδες δισεκατομμύρια σε δαπάνες για την άμυνα και τις υποδομές θα αναζωογονήσουν την οικονομία. Η ασταθής πολιτική των ΗΠΑ υπό τον Ντόναλντ Τραμπ έχει επίσης ενισχύσει την ελκυστικότητα του κοινού νομίσματος.

Η Morgan Stanley ενώνει τις δυνάμεις της με την Deutsche Bank, την BNP Paribas και την Barclays, προβλέποντας περαιτέρω κέρδη για το ευρώ, καθώς οι μακροπρόθεσμοι ευρωπαίοι επενδυτές, συμπεριλαμβανομένων των ασφαλιστικών εταιρειών ζωής και των συνταξιοδοτικών ταμείων, αναζητούν τρόπους για να προστατεύσουν τα περιουσιακά τους στοιχεία από τη μεταβλητότητα του δολαρίου.

Οι ευρωπαίοι επενδυτές κατέχουν συνολικά περίπου 8 τρισ. δολάρια σε αμερικανικά περιουσιακά στοιχεία σταθερού εισοδήματος και μετοχών, με περίπου 3,6 τρισ. δολάρια από αυτό το ποσό να μην είναι καλυμμένα, σύμφωνα με την ομάδα της Morgan Stanley. Ακόμη και μια μικρή αύξηση του δείκτη αντιστάθμισης μπορεί να έχει «μεγάλο αντίκτυπο», δήλωσε ο Άνταμς. Η τράπεζα εκτιμά ότι περίπου 400 δισεκατομμύρια δολάρια από ροές αντιστάθμισης σε διάστημα 12 μηνών θα αποφέρουν απόδοση 7% για το ευρώ.

Επίσης, αναφέρει ότι θα υπάρχουν περισσότερα κίνητρα για τους επενδυτές να αντισταθμίσουν τα αμερικανικά περιουσιακά στοιχεία, καθώς το κόστος αυτής της προστασίας θα μειωθεί όταν η Fed μειώσει τα επιτόκια. Οι επενδυτές αναμένουν ότι η κεντρική τράπεζα θα προχωρήσει σε μείωση 25 μονάδων βάσης τον Οκτώβριο.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Αγορές
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Αγορές: Περισσότερα άρθρα
Στα 120.000 δολάρια έφτασε το Bitcoin
Την ίδια ώρα που το Bitcoin εκτινάχθηκε, τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης δεικτών μετοχών των ΗΠΑ υποχώρησαν και οι ασιατικές μετοχές σημείωσαν πτώση σε ένα επιφυλακτικό ξεκίνημα της εβδομάδας
Bitcoins