Οικονομία

Aνοδικά κινείται και σήμερα το ευρώ έναντι του δολαρίου

 Το ευρωπαϊκό νόμισμα διαπραγματευόταν το απόγευμα στα 1,3776 δολ. από το επίπεδο των 1,3787 δολ. που έκλεισε αργά χθες το βράδυ στην αγορά της Νέας Υόρκης.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η ενδεικτική ισοτιμία ευρώ/δολαρίου που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διαμορφώθηκε στα 1,3752 δολάρια.

Θετικό παραμένει το κλίμα για το ευρώ παρόλο που η ενίσχυση του από την αρχή του έτους αρχίζει να προβληματίζει τους επενδυτές. Σημειώνεται ότι από τις αρχές του έτους το ευρώ έχει ανατιμηθεί έναντι των νομισμάτων των 9 πλέον ανεπτυγμένων κρατών κατά περίπου 6,5%.

Έτσι μετά και τα πρόσφατα γεγονότα στις ΗΠΑ αρκετοί αναλυτές αρχίζουν πλέον να υποστηρίζουν ότι επενδυτικά το ευρώ αρχίζει σταδιακά να υποκαθιστά το αμερικανικό νόμισμα στο “ρόλο του ασφαλούς καταφυγίου”.

Στη δευτερογενή αγορά ομολόγων καταγράφηκε σήμερα μια μόνο συναλλαγή ύψους 1 εκατ. ευρώ η οποία αφορούσε σε εντολή πώλησης. Η απόδοση του νέου 10ετούς ομολόγου διαμορφώθηκε στο 8,49% από 8,33% που έκλεισε χθες με αποτέλεσμα το περιθώριο έναντι του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου με απόδοση 1,77% να διαμορφωθεί στο 6,72% από 6,54% που έκλεισε χθες.

Στη διατραπεζική αγορά, τα επιτόκια στις περισσότερες περιόδους δεν σημείωσαν αξιόλογη μεταβολή. Έτσι, το επιτόκιο στη διάρκεια του ενός έτους κυμαίνονταν στο 0,53%, στη διάρκεια των 9 μηνών κυμαίνονταν στο 0,44%, το εξάμηνο διαμορφώθηκε στο 0,34%, στο τρίμηνο διαμορφώθηκε στο 0,224%, ενώ στο μήνα το επιτόκιο κυμαίνονταν στο 0,129%.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Οικονομία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Οικονομία: Περισσότερα άρθρα
Εφορία: Τέλος στις συνεχείς επανεκδόσεις προστίμων – Το ΣτΕ έσβησε «καμπάνα» 377.378 ευρώ
Η φορολογική διοίκηση δεν μπορεί να παρακάμπτει την παραγραφή εκδίδοντας ξανά και ξανά το ίδιο πρόστιμο κάθε φορά που η προηγούμενη πράξη ακυρώνεται από τα δικαστήρια για τυπικό λάθος
Gavel and stack European Union currency on the table.