Οικονομία

Ανοδικά κινείται το ευρώ έναντι του δολαρίου

Το απόγευμα το ευρώ διαπραγματευόταν στα 1,4433 δολάρια από το επίπεδο των 1,4396 δολ. που έκλεισε χθες το βράδυ στην αγορά της Νέας Υόρκης.

Η άνοδος του ευρώ εν πολλοίς στηρίζεται στην ευφορία που επικρατεί στις αγορές για την προοπτική χορήγησης και νέου πακέτου βοήθειας προς την Ελλάδα προκειμένου να καλύψει τις χρηματοδοτικές της ανάγκες την διετία 2012 -13.

Ωστόσο ο κοινοτικός επίτροπος Olli Rehn άφησε σήμερα ανοικτό το ενδεχόμενο το πακέτο βοήθειας να περιλαμβάνει και την πρόβλεψη “εθελούσιας διακράτησης των ομολόγων από τους επενδυτές και μετά τη λήξη τους” όπως συνέβη και με τη συμφωνία της Βιέννης το 2009. Ο ίδιος απέκλεισε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης του ελληνικού δημόσιου χρέους.

Στην δευτερογενή αγορά ομολόγων στο ΗΔΑΤ τo σύνολο των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 41 εκατ. ευρώ. Από αυτά τα 16 εκατ. ευρώ αφορούσαν σε εντολές αγοράς και τα υπόλοιπα 25 εκατ. ευρώ αφορούσαν σε εντολές πώλησης. Η μεγαλύτερη συναλλακτική δραστηριότητα καταγράφηκε στο 5ετές ομόλογο λήξεως 20,08,15 με 14 εκατ. ευρώ και στο 5ετές ομόλογο λήξεως 20,08,11 με 9 εκατ. ευρώ.

Το περιθώριο στο κλείσιμο διαμορφώθηκε στο 13,31% από 13,25% χθες με την απόδοση του ελληνικού δεκαετούς ομολόγου (λήξεως 19.06.20) να αυξάνεται ελαφρώς στο 13,31% από 13,26% χθες έναντι 2,99% του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου.

Στη διατραπεζική αγορά τα επιτόκια στις περισσότερες διάρκειες δεν σημείωσαν αξιόλογη μεταβολή. Έτσι, το επιτόκιο στη διάρκεια του ενός έτους κυμαίνονταν στο 2,13%, στη διάρκεια των 9 μηνών διαμορφώθηκε στο 1,93% στο εξάμηνο διατηρήθηκε στο 1,71%, στο τρίμηνο διαμορφώθηκε στο 1,43% ο μήνας διατηρήθηκε στο 1,22% από 1,24%.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Οικονομία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Οικονομία: Περισσότερα άρθρα