Οικονομία

Αποδείξεις: Αλαλούμ έφερε το “πλαστικό” χρήμα

Τέσσερις και σήμερα έμειναν μέχρι την αλλαγή του χρόνου οπότε και περνάμε στο καθεστώς πληρωμών με πλαστικό χρήμα για τη διασφάλιση αφορολόγητου για μισθωτούς και συνταξιούχους όμως το υπουργείο που φαίνεται ότι ... πάει με το παλιό ημερολόγιο δεν βιάζεται να δώσει διευκρινήσεις για το ποιες αποδείξεις τελικά θα προσμετρώνται, αλλά και για μια σειρά από άλλα ζητήματα.

Κάπως έτσι ακόμη δεν γνωρίζουμε τι θα γίνει με δαπάνες όπως το ενοίκιο, λογαριασμοί κοινής ωφέλειας κλπ

Όμως δεν είναι μόνο αυτό. Αν κάποιος φορολογούμενος δεν πληρώσει με κάρτα αλλά με μεταφορά ποσών σε λογαριασμό τρίτου ή έμβασμα κανείς ακόμη δεν γνωρίζει αν θα αναγνωρίζεται η δαπάνη αυτή για το “χτίσιμο” του αφορολόγητου.
Την ίδια ώρα κανείς δεν γνωρίζει εάν άλλες δαπάνες θα πρέπει να έχει ο σύζυγος και άλλες η σύζυγος ανάλογα με το εισόδημά τους ή εάν θα πρέπει να συγκεντρώσουν ένα ποσό από κοινού.
Από τις διατάξεις που ψηφίστηκαν δεν προκύπτει ότι πρόκειται για οικογενειακό εισόδημα, αλλά το θέμα θα ξεκαθαριστεί με τις ερμηνευτικές υπουργικές αποφάσεις.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Οικονομία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Οικονομία: Περισσότερα άρθρα
Εξωδικαστικός για χρέη προς δήμους: Έρχεται αίτηση υπαγωγής ακόμη και με μέτρα αναγκαστικής εκτέλεσης
Νέα διάταξη στην εκπνοή του 2025 τροποποιεί το πλαίσιο που άνοιξε για να εντάσσονται στον εξωδικαστικό μηχανισμό οφειλές προς δήμους και νομικά πρόσωπα δήμων άνω των 10.000 ευρώ
young man holding pen with bills working for calculate business data, taxes, bills payment, Start up counting finance. accounting, statistics, and analytic research concept
Η Εγνατία Οδός περνάει στην κοινοπραξία ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και Egis Projects για τα επόμενα 35 χρόνια
Η παραχωρησιούχος εταιρεία NEA ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ, θα αναλάβει το δικαίωμα χρήσης και εκμετάλλευσης της Εγνατίας Οδού και των τριών κάθετων οδικών αξόνων, συνολικού μήκους άνω των 1.000 χλμ., για τα επόμενα 35 έτη
Η Εγνατία Οδός περνάει στην κοινοπραξία ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και Egis Projects για τα επόμενα 35 χρόνια