Οικονομία

Ασφαλιστική ενημερότητα σε όσους πληρώνουν εισφορές μετά την 1/1/2017!

Νομοθετική ρύθμιση για να ξεμπλοκάρουν οι επιχειρήσεις και οι ελεύθεροι επαγγελματίες από τη μη δυνατότητα ασφαλιστικής ενημερότητας προανήγγειλε σήμερα στην Βουλή ο υφυπουργός Εργασίας Τάσος Πετρόπουλος.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση, «το επόμενο διάστημα θα εκδηλώσουμε νομοθετική πρωτοβουλία, ώστε να υπάρχει ασφαλιστική ικανότητα και ασφαλιστική ενημερότητα σε εκείνους οι οποίοι καταβάλλουν τις τρέχουσες εισφορές από 1-1-2017 και εντεύθεν, ανεξαρτήτως αν έχουν παλιές οφειλές και θα δούμε τι θα κάνουμε με εκείνες τις οφειλές».

Ο κ. Τάσος Πετρόπουλος αναφερόμενος στις οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία ανέφερε ότι οι 306.000 ενεργοί επαγγελματίες οφείλουν συνολικά 10,3 δις ευρώ ενώ οι συνολικές οφειλές των αγροτών ανέρχονται σε 2,5 δις ευρώ. Και πρόσθεσε πως «το 89% των οφειλετών δημιουργήθηκε μέχρι τον Δεκέμβριο του 2014».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Οικονομία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Οικονομία: Περισσότερα άρθρα
Κ. Χατζηδάκης: Όσα δεν έγιναν σε ολόκληρη τη μεταπολίτευση κατά της φοροδιαφυγής, έγιναν από το 2019 και μετά
«Ψηφίσαμε και ξεκινήσαμε να εφαρμόζουμε 11 σχετικές πρωτοβουλίες, μεταξύ των οποίων η διασύνδεση πάνω από 400.000 ταμειακών μηχανών με τα POS και το myDATA», τονίζει ο Κ. Χατζηδάκης
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Κωστής Χατζηδάκης