Οικονομία

Ασφαλιστική ενημερότητα σε όσους πληρώνουν εισφορές μετά την 1/1/2017!

Νομοθετική ρύθμιση για να ξεμπλοκάρουν οι επιχειρήσεις και οι ελεύθεροι επαγγελματίες από τη μη δυνατότητα ασφαλιστικής ενημερότητας προανήγγειλε σήμερα στην Βουλή ο υφυπουργός Εργασίας Τάσος Πετρόπουλος.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση, «το επόμενο διάστημα θα εκδηλώσουμε νομοθετική πρωτοβουλία, ώστε να υπάρχει ασφαλιστική ικανότητα και ασφαλιστική ενημερότητα σε εκείνους οι οποίοι καταβάλλουν τις τρέχουσες εισφορές από 1-1-2017 και εντεύθεν, ανεξαρτήτως αν έχουν παλιές οφειλές και θα δούμε τι θα κάνουμε με εκείνες τις οφειλές».

Ο κ. Τάσος Πετρόπουλος αναφερόμενος στις οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία ανέφερε ότι οι 306.000 ενεργοί επαγγελματίες οφείλουν συνολικά 10,3 δις ευρώ ενώ οι συνολικές οφειλές των αγροτών ανέρχονται σε 2,5 δις ευρώ. Και πρόσθεσε πως «το 89% των οφειλετών δημιουργήθηκε μέχρι τον Δεκέμβριο του 2014».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Οικονομία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Οικονομία: Περισσότερα άρθρα
Μανουσάκης (ΑΔΜΗΕ): Η πράσινη μετάβαση περνά μέσα από τις υποδομές που διαχειρίζεται και σχεδιάζει ο οργανισμός
Για τις νέες αιτήσεις σύνδεσης έργων ΑΠΕ, ο κ. Μανουσάκης ανάφερε πως σήμερα τα έργα με όρους σύνδεσης ανέρχονται σε 33 GW, ενώ οι συνολικές αιτήσεις αγγίζουν τα 50 GW
Ο Μάνος Μανουσάκης
TτΕ: Έρχεται νέα άνοδος στις τιμές των ακινήτων
Η αυξητική τάση των τιμών αναμένεται να διατηρηθεί και το επόμενο χρονικό διάστημα, όσο η ζήτηση από το εσωτερικό και το εξωτερικό διατηρείται ισχυρή και το απόθεμα κατοικιών παραμένει περιορισμένο, αναφέρει η ΤτΕ
City view, Athens, Greece