Οικονομία

Δάνειο 110 εκατ. ευρώ από το ΔΝΤ στο Κόσοβο

To Κόσσοβο θα κληθεί να λάβει όπως και η Ελλάδα σκληρά δημοσιονομικά μέτρα.

Ο πρωθυπουργός του Κοσόβου Χασίμ Θάτσι δήλωσε ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ενέκρινε δάνειο 110 εκατ. ευρώ για το Κόσοβο με ευνοϊκούς όρους.

Ο κ. Θάτσι είπε ότι υπάρχει συμφωνία με το ΔΝΤ για σχέδιο ανάπτυξης που περιλαμβάνει χορηγίες που είχε υποσχεθεί η ΕΕ και η Παγκόσμια Τράπεζα πριν δύο χρόνια. 

Ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας του ΔΝΤ στο Κόσοβο, Γιούργκεν Οντένιους δήλωσε ότι το δάνειο θα βοηθήσει τις αρχές του Κοσόβου να πάρουν τα απαραίτητα μέτρα για βελτίωση του προϋπολογισμού.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Οικονομία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Οικονομία: Περισσότερα άρθρα