Δευτέρα, 17 Ιουν.
27oC Αθήνα

Goldman Sachs: Οι μειώσεις επιτοκίων της Fed αναμένονται Σεπτέμβριο και όχι από Ιούλιο

Goldman Sachs: Οι μειώσεις επιτοκίων της Fed αναμένονται Σεπτέμβριο και όχι από Ιούλιο

Τον Σεπτέμβριο θα αρχίσει τις μειώσεις επιτοκίων η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Fed), σύμφωνα με τους οικονομολόγους της Goldman Sachs, που ανέβαλαν την έκκλησή τους από τον Ιούλιο εν μέσω ενδείξεων ότι η οικονομία είναι ακόμη πολύ ανθεκτική για να δικαιολογήσει τη χαλάρωση, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg.

Συγκεκριμένα, οικονομολόγοι, συμπεριλαμβανομένου του Ζον Χάτζιους, επικεφαλής οικονομολόγου της Goldman Sachs, έγραψαν: «Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, σημειώσαμε ότι τα σχόλια των αξιωματούχων της Fed έδειχναν ότι μια περικοπή του Ιουλίου θα απαιτούσε πιθανότατα όχι μόνο καλύτερους αριθμούς για τον πληθωρισμό, αλλά και σημαντικές ενδείξεις εξασθένισης της δραστηριότητας ή των δεδομένων της αγοράς εργασίας».

Η Goldman Sachs ήταν μία από τις τελευταίες τράπεζες της Wall Street που στοιχημάτιζαν ότι η Fed θα άρχιζε να μειώνει τα επιτόκια τον Ιούλιο, σύμφωνα με το Bloomberg. Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, η Nomura Securities ανέβασε επίσης την έκκλησή της από τον Ιούλιο στον Σεπτέμβριο, λέγοντας ότι «το κατώφλι για μειώσεις επιτοκίων φαίνεται να έχει αυξηθεί».

Ταυτόχρονα, η Goldman Sachs εξακολουθεί να αναμένει ότι η Fed θα προβεί σε δύο μειώσεις συνολικά έως το 2024, με μία ανά τρίμηνο ή κάθε δεύτερη συνεδρίαση. Αυτό σημαίνει ότι η δεύτερη μείωση θα έρθει τώρα τον Δεκέμβριο, σύμφωνα με τους οικονομολόγους της.

Διεθνή Τελευταίες ειδήσεις