Διεθνή

Societe Generale: ξεπερνούν τις εκτιμήσεις τα κέρδη, καθώς οι μετοχές βοηθούν στην κορύφωση των αποτελεσμάτων

 Οι διαπραγματευτές μετοχών της γαλλικής τράπεζας, Societe Generale ξεπέρασαν για τέταρτο συνεχόμενο τρίμηνο τους αντίστοιχους διαπραγματευτές ομολόγων, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg.

Τα έσοδα από τη διαπραγμάτευση μετοχικών προϊόντων της γαλλικής τράπεζας αυξήθηκαν κατά 3% σε 870 εκατ. ευρώ (933 εκατ. δολάρια) την περίοδο, ξεπερνώντας τα 843 εκατ. ευρώ, που ανέμεναν οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Bloomberg. Τα έσοδα από τη διαπραγμάτευση ομολόγων και νομισμάτων μειώθηκαν κατά 17% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, εν μέρει λόγω της υψηλής δραστηριότητας στις αρχές του 2023.

Οι επιδόσεις των μετοχών εξακολουθούν να υπολείπονται από τις αντίστοιχες της Wall Street, οι οποίες σημείωσαν κατά μέσο όρο αύξηση των εσόδων κατά 6%, καθώς και από εκείνες της BNP Paribas, η οποία ανακοίνωσε κέρδη 11% κατά την περίοδο αυτή.

Συνολικά, το χαμηλότερο κόστος στο τρίμηνο βοήθησε στην εδραίωση του αποτελέσματος της κατώτατης γραμμής, με τα καθαρά κέρδη να υπερβαίνουν τις εκτιμήσεις και να διαμορφώνονται στα 680 εκατ. ευρώ.

Σχεδόν ένα χρόνο μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, ο διευθύνων σύμβουλος της SocGen, Slawomir Krupa, προωθεί το σχέδιό του για τον εξορθολογισμό της τράπεζας και τη μείωση του κόστους για την ενίσχυση του κεφαλαίου.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Διεθνή
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Διεθνή: Περισσότερα άρθρα
ΗΠΑ – Ινδονησία: Κλείδωσε η συμφωνία για τους τελωνειακούς δασμούς
Ο ΥΠΟΙΚ της Ινδονησίας ανακοίνωσε πως οι δυο κυβερνήσεις κατέληξαν στις λεπτομέρειες διμερούς συμφωνίας έπειτα από συνάντησή του στην Ουάσιγκτον με τον αμερικανό αντιπρόσωπο για το εμπόριο, Τζέιμισον Γκριρ
iStock
Γαλλία: Αμφιβολίες για το έλλειμμα καθώς καθυστερεί ο προϋπολογισμός του 2026
Ο Λεκορνί δήλωσε ότι λυπάται που ορισμένοι βουλευτές δεν είχαν τη βούληση να καταλήξουν σε συμφωνία και ανέφερε ότι «Το Κοινοβούλιο δεν θα μπορέσει να ψηφίσει προϋπολογισμό για τη Γαλλία πριν από το τέλος του έτους»
Euro banknotes and coins in front of the national flag of France