Διεθνή

Ιαπωνία: Ακατανόητη η απόφαση του Τζο Μπάιντεν να εμποδίσει την εξαγορά της US Steel από την Nippon Steel

Ο Τζο Μπάιντεν τερμάτισε μια συμφωνία ύψους 14,1 δισ. δολαρίων

Ο υπουργός Βιομηχανίας της Ιαπωνίας Γιότζι Μούτο χαρακτήρισε «ακατανόητη» την απόφαση του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν να εμποδίσει τη σχεδιαζόμενη εξαγορά της αμερικανικής εταιρείας χάλυβα US Steel από τον γιαπωνέζικο κολοσσό Nippon Steel.

«Είναι ακατανόητο και λυπηρό που η κυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν έλαβε μια τέτοια απόφαση επικαλούμενη ανησυχίες για την εθνική ασφάλεια», δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας, Εμπορίου και Βιομηχανίας της Ιαπωνίας σε ανακοίνωσή του σε γαλλικό πρακτορείο. 

«Δεν είναι μια απόφαση κατά της Ιαπωνίας, είμαστε σε επαφή μαζί τους και έχουμε μοιραστεί τις σκέψεις μας μαζί τους», δήλωσε από την πλευρά της η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Καρίν Ζαν-Πιερ σε ενημέρωση των δημοσιογράφων. «Ο πρόεδρος παραμένει πεπεισμένος ότι η αμερικανική χαλυβουργία και τα αμερικανικά εργοστάσια θα συνεχίσουν να ευημερούν χάρη σε αυτό που έχει ήδη καταφέρει. Η βιομηχανία χάλυβα είναι πιο ισχυρή από ό,τι ήταν εδώ και πολύ καιρό», πρόσθεσε η ίδια.

Η συμφωνία για την εξαγορά της US Steel από την Nippon Steel είχε ανακοινωθεί τον Δεκέμβριο του 2023 και σχεδόν αμέσως προκάλεσε αντιδράσεις σε όλο το πολιτικό φάσμα ενόψει των αμερικανικών προεδρικών εκλογών της 5ης Νοεμβρίου. Τόσο ο Ντόναλντ Τραμπ όσο και ο Μπάιντεν είχαν υποσχεθεί ότι θα μπλοκάρουν την εξαγορά της ιστορικής αμερικανικής εταιρίας, η οποία ήταν η πρώτη που αποτιμήθηκε σε πάνω από 1 δισ.. δολάρια. Η US Steel είχε κάποτε υπό τον έλεγχό της το μεγαλύτερο μέρος της παραγωγής χάλυβα της χώρας. Τώρα είναι η τρίτη μεγαλύτερη χαλυβουργία στις ΗΠΑ και η 24η παγκοσμίως.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Διεθνή
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Διεθνή: Περισσότερα άρθρα
Η ΕΕ ενισχύει την εμπορική στρατηγική της ενόψει της προθεσμίας του Τραμπ για τους δασμούς
Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν θα ενημερώσει τους ηγέτες της ΕΕ για την κατάσταση των διαπραγματεύσεων με τις ΗΠΑ κατά τη διάρκεια δείπνου σήμερα
Σημαίες της ΕΕ και των ΗΠΑ
Σύνοδος κορυφής της ΕΕ: Δίνει ευελιξία στη ψηφιακή νομοθεσία για τις αμερικανικές ψηφιακές πλατφόρμες, για να πάρει χαμηλότερους δασμούς
Στη σημερινή σύνοδο κορυφής της ΕΕ στις Βρυξέλλες, ο Γερμανός καγκελάριος Φρίντριχ Μερτς (CDU) και η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι θέλουν να παροτρύνουν την Επιτροπή να συνάψει συμφωνία με τον Τραμπ το συντομότερο δυνατό
Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν