Διεθνή

Καζιμίρ (ΕΚΤ): Επιφυλακτικός για την τρίτη μείωση των επιτοκίων

Το μοναδικό μέλος του ΔΣ της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) που αντιστέκεται στην επερχόμενη τρίτη μείωση των επιτοκίων για φέτος είναι ο Πίτερ Καζιμίρ, ο οποίος αναφέρει σήμερα ότι δεν έχει πεισθεί απόλυτα «ότι πρέπει να λαμβάνουμε αποφάσεις με βάση έναν καλό αριθμό».

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg, το μέλος της ΕΚΤ δήλωσε την αντίθεση στην μείωση τον επιτοκίων σε δημοσιογράφους στην Μπρατισλάβα, αναφερόμενος στη βουτιά του πληθωρισμού τον Σεπτέμβριο κάτω από τον στόχο του 2% για πρώτη φορά από το 2021.

Οι συνάδελφοί του, ωστόσο, ήταν πιο διαλλακτικοί απέναντι στην περαιτέρω νομισματική χαλάρωση. Ο πρόεδρος της Bundesbank, Joachim Nagel, δήλωσε χθες (8.10.2024) ότι είναι πρόθυμος να εξετάσει την ιδέα. Το μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου, Isabel Schnabel, έχει αναγνωρίσει την αυξανόμενη οικονομική αδυναμία, χωρίς να αντιτίθεται σε μια νέα μείωση του επιτοκίου καταθέσεων.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Διεθνή
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Διεθνή: Περισσότερα άρθρα
HΠΑ: Έρχονται αποζημιώσεις στους επενδυτές της ρωσικής Lukoil με χρήματα από την πώληση της
Οι Αμερικανοί διαχειριστές περιουσιακών στοιχείων έχασαν δισεκατομμύρια δολάρια όταν αναγκάστηκαν πρώτα να παγώσουν και στη συνέχεια να διαγράψουν τις μετοχές τους σε ρωσικές εταιρείες, συμπεριλαμβανομένης της Lukoil, μετά την έναρξη του ρωσο - ουκρανικού πολέμου
Ένας φακός αερίου φαίνεται δίπλα στην πινακίδα της εταιρείας Lukoil στην πλατφόρμα πετρελαίου Filanovskogo στην Κασπία Θάλασσα.
Η Βουλή της Γερμανίας εγκρίνει παραγγελίες στρατιωτικού εξοπλισμού 52 δισ. ευρώ
22 δισ. ευρώ για βασικό στρατιωτικό εξοπλισμό και ένδυμα, 4,2 δισ. ευρώ για οχήματα μάχης πεζικού Puma, 3 δισ. ευρώ για πυραύλους και εκτοξευτές αναχαίτισης αεράμυνας Arrow 3 και 1,6 δισ. ευρώ για δορυφόρους επιτήρησης
Γερμανικός στρατός σε εκπαίδευση