Διεθνή

Κίνα: Αυξήθηκαν τα κέρδη της βιομηχανίας τον Ιούνιο παρά την ασθενή οικονομική ανάκαμψη

Τα κέρδη της βιομηχανίας της Κίνας αυξήθηκαν με ταχύτερο ρυθμό τον Ιούνιο, όπως έδειξαν τα επίσημα στοιχεία το Σάββατο (27.07.2024), παρά το γεγονός ότι οι επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν την πτώση του καταναλωτικού κλίματος εν μέσω μιας ασταθούς οικονομικής ανάκαμψης.

Η αύξηση των κερδών της βιομηχανίας κατά 3,6% σε ετήσια βάση τον περασμένο μήνα ακολούθησε την αύξηση κατά 0,7% τον Μάιο, ενώ τα κέρδη του πρώτου εξαμήνου αυξήθηκαν κατά 3,5%, επιταχυνόμενα από την αύξηση κατά 3,4% την περίοδο Ιανουαρίου-Μαΐου, όπως έδειξαν τα στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας της Κίνας.

Τα θετικά στοιχεία ήρθαν σε αντίθεση με την επιβράδυνση της οικονομίας, η οποία έχασε τις προβλέψεις το δεύτερο τρίμηνο, καθώς το καταναλωτικό κλίμα ήταν δυσμενές εν μέσω των προβλημάτων της αγοράς εργασίας και της παρατεταμένης ύφεσης της αγοράς κατοικίας.

Περίπου οι μισές από τις περισσότερες από τις 10 εισηγμένες στο χρηματιστήριο της ηπειρωτικής Κίνας εταιρείες αλκοολούχων ποτών που είχαν δημοσιεύσει προβλέψεις για τα κέρδη του πρώτου εξαμήνου ανέμεναν ζημιογόνο πρώτο εξάμηνο.

Ωστόσο, παρά τις αυξανόμενες εμπορικές εντάσεις με τη Δύση, οι εταιρείες οπτικών πομποδεκτών Zhongji Innolight και Suzhou TFC Optical Communication προέβλεψαν πολλαπλάσια αύξηση των κερδών του πρώτου εξαμήνου, καθώς οι δύο προμηθευτές του αμερικανικού γίγαντα τσιπ Nvidia αποδεικνύονται οι μεγάλοι κερδισμένοι από την παγκόσμια ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης.
Οι κρατικές επιχειρήσεις ανακοίνωσαν κέρδη αυξημένα κατά 0,3% το πρώτο εξάμηνο, οι ξένες επιχειρήσεις κατέγραψαν αύξηση 11%, ενώ οι εταιρείες του ιδιωτικού τομέα κατέγραψαν αύξηση 6,8%.

Οι αριθμοί βιομηχανικών κερδών καλύπτουν επιχειρήσεις με ετήσια έσοδα τουλάχιστον 20 εκατ. γιουάν (2,75 εκατ. δολάρια) από τις κύριες δραστηριότητές τους.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Διεθνή
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Διεθνή: Περισσότερα άρθρα
Δήλωση – σοκ από την Κομισιόν: Μονόδρομος oι επενδύσεις στην άμυνα για να μη χαθούν τα αδιάθετα 400 δισ. ευρώ του Ταμείου Ανάκαμψης
Θα χαθούν 400 δισ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης έως το 2026 εάν δεν διοχετευθούν στην άμυνα, σύμφωνα με τον Επίτροπο Άμυνας, Άντριους Κουμπίλιους
REUTERS 9
Στο shutdown των 36 ημερών αποδίδει την ήττα των Ρεπουμπλικάνων στη Νέα Υόρκη ο Τραμπ
«Το ότι ο Τραμπ δεν ήταν στο ψηφοδέλτιο και η δημοσιονομική παράλυση (είναι) οι δυο λόγοι για τους οποίους οι ρεπουμπλικάνοι έχασαν τις εκλογές απόψε’, σύμφωνα με δημοσκόπους», ανέφερε ο Αμερικανός πρόεδρος
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ