Οικονομία

Ε.Ε: «Ελεύθερη πτώση» των πωλήσεων αυτοκινήτων το πρώτο δίμηνο του 2021

Μεγάλη μείωση σημείωσαν οι πωλήσεις των αυτοκινήτων στην ΕΕ και τους πρώτους δύο μήνες του 2021, συνεχίζοντας την τάση του 2020.

Τον Φεβρουάριο, οι πωλήσεις καινούργιων επιβατικών αυτοκινήτων στην Ευρωπαϊκή Ένωση μειώθηκαν κατά 19,3%, καθώς τα μέτρα περιορισμού για την εξάπλωση του κορονοϊού και η αβεβαιότητα επηρεάζουν, σε μεγάλο βαθμό, τη ζήτηση.

Συνολικά, έγιναν 771.486 πωλήσεις επιβατικών αυτοκινήτων σε ολόκληρη την ΕΕ. Πρόκειται για τη χαμηλότερη επίδοση τον δεύτερο μήνα της χρονιάς από το 2013. Και οι τέσσερις μεγάλες αγορές της ΕΕ σημείωσαν απώλειες τον περασμένο μήνα. Η Ιταλία σημείωσε τη μικρότερη πτώση (-12,3%), ενώ οι άλλες αγορές αντιμετώπισαν ισχυρότερες μειώσεις: Γερμανία (-19,0%), Γαλλία (-20,9%) και Ισπανία (-38,4%).

Από τον Ιανουάριο έως τον Φεβρουάριο του 2021, οι συνολικές πωλήσεις νέων αυτοκινήτων στην Ευρωπαϊκή Ένωση ήταν 21,7% χαμηλότερες σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. Μέχρι στιγμής φέτος, η ζήτηση μειώθηκε στις μεγάλες αγορές. Η Ισπανία κατέγραψε την μεγαλύτερη απώλεια, χάνοντας σχεδόν το ήμισυ των πωλήσεων που είχε σημειώσει πέρυσι (-44,6%). Ακολουθούν, Γερμανία (-25,1%), Γαλλία (-14,2%) και Ιταλία (-13,1%).

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Οικονομία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Οικονομία: Περισσότερα άρθρα
Συνάντηση εργαζομένων ΕΧΑΕ – Euronext: Στο επίκεντρο οι θέσεις εργασίας και το μέλλον της εταιρείας
Ήδη έχουν προηγηθεί επαφές τόσο με τη διοίκηση της ΕΧΑΕ όσο και με το Υπουργείο Οικονομικών, χωρίς ωστόσο να υπάρξει σαφής κατεύθυνση ή κάποιο συγκεκριμένο σχέδιο που να απαντά στις ανησυχίες των εργαζομένων
Το κτίριο του Χρηματιστηρίου Αθηνών 1
Βρετανία – Καναδάς: Συμμετέχουν στο σχέδιο της ΕΕ για την αξιοποίηση ρωσικών περιουσιακών στοιχείων για την Ουκρανία
Τα δάνεια θα βοηθήσουν τη Ουκρανία να αγοράσει όπλα, μεταξύ άλλων και από τις ΗΠΑ, αφού η κυβέρνηση του Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ αποφάσισε να αρχίσει να χρεώνει γι' αυτά και θα στοχεύουν επίσης στην ενίσχυση της ευρύτερης οικονομίας της Ουκρανίας
UK flag 2
Ο Τραμπ απειλεί την Κίνα με πάγωμα των εισαγωγών μαγειρικού λαδιού ως αντίποινα για το μποϊκοτάζ της σόγιας
Ο Τραμπ χαρακτήρισε την πιθανή κίνηση ως αντίποινα κατά του Πεκίνου για την άρνησή του να αγοράσει αμερικανική σόγια, την οποία χαρακτήρισε «μια οικονομική εχθρική πράξη» που σκόπευε «προκαλεί δυσκολίες στους καλλιεργητές μας».
Ντόναλντ Τραμπ 1