Οικονομία

Έκλεισε το κούρεμα – Συμμετέχει κερδίζοντας η ΕΚΤ!

Σύμφωνα με πληροφορίες οριστικοποιήθηκαν το βράδυ στο Μαξίμου και οι τελευταίες λεπτομέρειες του PSI.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Στην ύστατη σύσκεψη οι Πρωθυπουργός διαπραγματεύονταν με τον επικεφαλής του IIF Τ.Νταλάρα, τον ισχυρό άντρα της Κεντρικής Γερμανικής Τράπεζας Γιόζεφ Ακερμαν και τον Ζαν Λεμιέρ της BNP Paribas.

Η πιο τρανή απόδειξη για τη συμφωνία ήταν η ανακοίνωση του IIF ”οι επαφές με την ελληνική κυβέρνηση για την ανταλλαγή των ομολόγων και τα μέτρα που θα καταστήσουν την οικονομία της χώρας ανταγωνιστική ήταν εποικοδομητική”, που μεταφράζεται πολύ απλά πως συζητήθηκαν ακόμα και οι διαπραγματεύσεις για το νέο δάνειο διάσωσης.

Σήμερα ο επικεφαλής του IIF Τσαρλς Νταλάρα κατευθύνεται στο Παρίσι για να ενημερώσει τους διεθνείς πιστωτές αφού πλέον το χρονοδιάγραμμα γίνεται ασφυκτικό, καθώς το αργότερο μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου η Ελλάδα θα πρέπει να έχει απευθύνει προς τις διεθνείς τράπεζες την απαιτούμενη πρόσκληση συμμετοχής στο κούρεμα.

Όλα δείχνουν πως ”κερασάκι” στο deal θα είναι η περιορισμ΄ενη συμμετοχή της ΕΚΤ που θα βγει και κερδισμένη από πάνω.

Όπως μεταδίδουν διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία, η ΕΚΤ είπε το ναι και θα ανταλλάξει ελληνικά ομόλογα που αγόρασε στη δευτερογενή αγορά πολύ φθηνότερα από την ονομαστική τους αξία, μόλις τελειώσουν θετικά οι διαπραγματεύσεις για το χρέος.

Μην νομίσετε πως θα βγει χαμένη η ΕΚΤ αφού σύμφωνα με πληροφορίες τα φτηνά ομόλογα που αγόρασε δεν θα τα ανταλλάξει με την τιμή αγοράς, αλλά κατά τι υψηλότερο για να βγάλει και κέρδη.

Έστω και έτσι πάντως, με την κίνηση της ΕΚΤ προκύπτει ”αλάφρωμα” εως και 11 δις ευρώ του ελληνικού χρέους, όμως ταυτόχρονα αποφασίστηκε πως στο κούρεμα δεν θα συμμετάσχουν οι περιφερειακές ευρωπαικές κεντρικές τράπεζες.

Διαβάστε επίσης :

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Οικονομία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Οικονομία: Περισσότερα άρθρα
Βιολάντα: Απλήρωτοι εργαζόμενοι και νεοσύστατη εταιρεία που φέρεται να συνδέεται με τη νέα μονάδα και την προσπάθεια επανεκκίνησης
Μπισκοτοβιομηχανία Βανίλια είναι η νέα εταιρεία που συστάθηκε από τη νέα γενιά Τζιωρτζιώτη ενώ κορυφώνεται η αγωνία των εργαζομένων
EUROKINISSI / Φωτογραφία Θανάσης Καλλιάρας 8
ΑΑΔΕ: Καλοκαιρινό «σαφάρι» με 25.400 επιτόπιους ελέγχους και «σκανάρισμα» σε social media για γάμους και δεξιώσεις
Οι ελεγκτές πιάνουν δουλειά σε τουριστικούς προορισμούς, παραλίες, χώρους εκδηλώσεων και επαγγελματίες ενώ το νέο πλαίσιο φέρνει λουκέτα για τους παραβάτες
Shot of a cake topped with plastic bride and groom figurines at an outdoor wedding