Οικονομία

Έπεσε κάτω από το 1,3 δολάρια το ευρώ

Το ευρωπαϊκό νόμισμα διαπραγματευόταν το απόγευμα στα 1,2939 δολάρια από το επίπεδο των 1,3069 δολαρίων που έκλεισε αργά χθες το βράδυ στην αγορά της Νέας Υόρκης.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η ενδεικτική ισοτιμία ευρώ/ δολαρίου που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διαμορφώθηκε στα 1,2954 δολάρια.

Η υποχώρηση του ευρώ συνδέεται με τις αρνητικές εξελίξεις στο μέτωπο της ανάπτυξης στην ευρωζώνη. Οι ενδείξεις για το ενδεχόμενο διολίσθησης της ευρωπαϊκής οικονομίας σε μεγαλύτερη ύφεση αυξάνονται καθημερινά.

Σήμερα ανακοινώθηκε ο δείκτης μεταποίησης και υπηρεσιών στην Ε.Ε, ο οποίος υποχώρησε στο χαμηλότερο σημείο της τελευταίας τριετίας. Η εξέλιξη αυτή επισκίασε μάλιστα τα ευνοϊκά αποτελέσματα της δημοπρασίας δεκαετών ομολόγων στην Ισπανία. Η χώρα δανείστηκε 4,8 δις. Ευρώ με μειωμένο επιτόκιο (5,66%) σε σύγκριση με αυτό (6,47%) που είχε δανειστεί στις αρχές Αυγούστου.

Στη δευτερογενή αγορά ομολόγων στο Ηλεκτρονικό Σύστημα Συναλλαγών (ΗΔΑΤ) της Τράπεζας της Ελλάδος δεν καταγράφηκαν σήμερα συναλλαγές. Η απόδοση του νέου 10ετούς ομολόγου αναφοράς διαμορφώθηκε στο 20,38% από 20,5% χθες, με αποτέλεσμα το περιθώριο έναντι του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου με απόδοση 1,57% να διαμορφωθεί στο 19,26% από 18,90% χθες.

Στη διατραπεζική αγορά, τα επιτόκια στις περισσότερες περιόδους σημείωσαν μικρή περαιτέρω πτώση. Έτσι, το επιτόκιο στη διάρκεια του ενός έτους κυμαίνονταν στο 0,71%, στη διάρκεια των 9 μηνών κυμαίνονταν στο 0,59% από 0,60% χθες, στο εξάμηνο κυμαίνονταν στο 0,46% από 0,47%, στο τρίμηνο διαμορφώθηκε στο 0,23% από 0,22% χθες, ενώ στο μήνα σταθεροποιήθηκε στο 0,11%.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Οικονομία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Οικονομία: Περισσότερα άρθρα
Εγκρίθηκε η Εθνική Στρατηγική για τη Στέγαση: 19.750 προσιτές κατοικίες και πάνω από 8.500 φοιτητικές εστίες
Η Κυβερνητική Επιτροπή Στεγαστικής Πολιτικής ενέκρινε την Εθνική Στρατηγική για τη Στεγαστική Πολιτική 2026-2035, με 50 μέτρα συνολικού προϋπολογισμού άνω των 6,5 δισ. ευρώ
Ακίνητα