Οικονομία

FAZ: Νικήτρια της τουριστικής χρονιάς η Ελλάδα

Άλλη μια ιδιαίτερα ενθαρρυντική αναφορά του γερμανικού Τύπου για τον ελληνικό τουρισμό έρχεται να προστεθεί στην πλειάδα θετικών δημοσιευμάτων που υπήρξαν το προηγούμενο διάστημα στη Γερμανία. Η Frankfurter Allgemeine Zeitung χαρακτηρίζει την Ελλάδα νικήτρια της φετινής τουριστικής σεζόν σε εκτενές της δημοσίευμα με αντικείμενο τους κορυφαίους tour operator της Γερμανίας, TUI και Thomas Cook.

Όπως σημειώνει η εφημερίδα της Φραγκφούρτης, «καταναλωτές από τη Γερμανία δαπάνησαν 86 δισ. ευρώ το 2016 για διακοπές, σύμφωνα με τον Γερμανικό Σύνδεσμο Τουριστικών Γραφείων (DRV) και την εταιρεία έρευνας αγοράς GfK. Ήδη δαπανήθηκαν πριν από την έναρξη των ταξιδιών 59,8 δισ. ευρώ, για κρατήσεις ξενοδοχείων, πτήσεων και ενοικιαζόμενων αυτοκινήτων. Περίπου το μισό αυτού του ποσού, δηλαδή σχεδόν 30 δισ. ευρώ, αντιστοιχεί στη δραστηριότητα των τουριστικών γραφείων, όπως η TUI και η Thomas Cook. Τα υπόλοιπα χρήματα αντιστοιχούν σε τουρίστες που προτιμούν να κάνουν ξεχωριστή κράτηση ξενοδοχείου, να τηλεφωνούν οι ίδιοι στην πανσιόν του χωριού, να χρησιμοποιούν πλατφόρμες εύρεσης δωματίου όπως το Airbnb ή να κάνουν κάμπινγκ».

Η FAZ επισημαίνει ότι «μετά από μια δύσκολη χρονιά το 2016, με τους τουρίστες όχι μόνο να αποφεύγουν τα ταξίδια στην Τουρκία, αλλά να και να απορρίπτουν και σχεδόν ολοκληρωτικά σχετικές προσφορές των tour operator, οι δύο κορυφαίοι εκπρόσωποι του ευρωπαϊκού γενικού τουρισμού (TUI και Thomas Cook) αισιοδοξούν και πάλι. Η Ελλάδα είναι η νικήτρια της χρονιάς, η Αίγυπτος καταγράφει διπλασιασμό των κρατήσεων. (…) Η TUI, μετά το μισό της τρέχουσας τουριστικής χρονιάς που διαρκεί έως το τέλος Σεπτεμβρίου, σημειώνει αύξηση του τζίρου κατά 3% σε σχεδόν 6,4 δισ. ευρώ. Και η Thomas Cook κατέγραψε αύξηση 3%, με τον τζίρο της να ανέρχεται σε περίπου 3,4 δισ. ευρώ».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Deutsche Welle

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Οικονομία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Οικονομία: Περισσότερα άρθρα
ΤΕΧΑΝ: Επίσημη παρουσίαση του νέου φωτοβολταϊκού κινητού πολυκέντρου ανακύκλωσης στην 89η ΔΕΘ
Η ΤΕΧΑΝ συμμετέχει στην 89η ΔΕΘ από τις 6 έως και τις 14 Σεπτεμβρίου, με το Νέο Φωτοβολταϊκό Κινητό Πολυκέντρο Ανακύκλωσης – το 1ο Παγκοσμίως Ενεργειακά Αυτόνομο Κινητό Πολυκέντρο Ανακύκλωσης
Νέο Φωτοβολταϊκό Κινητό Πολυκέντρο Ανακύκλωσης της ΤΕΧΑΝ 2
Έρχεται αύξηση 2,35% στις συντάξεις από την 1η Ιανουαρίου 2026 – Τη μισή αύξηση θα λάβουν όσοι έχουν προσωπική διαφορά
Από τον Ιανουάριο του 2026 και σε μόνιμη βάση όλοι οι συνταξιούχοι θα λαμβάνουν αύξηση βάση πληθωρισμού και ΑΕΠ καθώς δεν θα συμψηφίζεται το 50% της προσωπικής διαφοράς με την αύξηση της σύνταξης
Elderly Woman'S Hands Count Money, Euros, In Close-Up View 11