Μακρο-οικονομία

ΕΛΣΤΑΤ: Αύξηση 7,1% στον δείκτη παραγωγής κατασκευών το β’ τρίμηνο

Αύξηση 30,6% σε σύγκριση με το α' τρίμηνο
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Αύξηση 7,1% σημείωσε ο δείκτης παραγωγής στις κατασκευές το β’ τρίμηνο του 2026 σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη πέρσι, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ.

Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, πέρα από την αύξηση σε ετήσια βάση σε σύγκριση με το β’ τρίμηνο του προηγούμενου έτους, ο δείκτης παραγωγής κατασκευών είχε σημειώσει αύξηση και κατά το β’ τρίμηνο του 2025, συγκριτικά με το β’ τρίμηνο του 2024, της τάξης του 5,6%.

Ταυτόχρονα, ο δείκτης παρουσίασε αύξηση 30,6% το β’ τρίμηνο του 2026 σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη κατασκευών του α’ τριμήνου του 2026, έναντι αύξησης 41,9% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του β’ τριμήνου του 2025 με το α’ τρίμηνο του 2025.

Επιπλέον, ο εποχικά διορθωμένος δείκτης παρουσίασε αύξηση 0,02% το β’ τρίμηνο του 2026 σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του α’ τριμήνου του 2026.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Μακρο-οικονομία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Μακρο-οικονομία: Περισσότερα άρθρα
Αγροτικές επιδοτήσεις: «Στον αέρα» η προκαταβολή Οκτωβρίου – Κάτω από 2% οι οριστικοποιήσεις, σύμφωνα με 50 ΚΥΔ
Λήγει σήμερα η κρίσιμη προθεσμία, ενώ η εφαρμογή για τις διορθώσεις ανοίγει στις 18 Σεπτεμβρίου – Ποιοι παραγωγοί κινδυνεύουν να μετακινηθούν για πληρωμή τον Νοέμβριο
Αγρότες σε χωράφι