Μακρο-οικονομία

ΟΔΔΗΧ: Στο 2,62% αυξήθηκε η απόδοση στη δημοπρασία εντόκων γραμματίων ετήσιας διάρκειας

Υπερκαλύφθηκε το ζητούμενο ποσό κατά 2,3 φορές
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Mε αυξημένο επιτόκιο θα γίνει η δημοπρασία της νέας σειράς εντόκων γραμματίων ετήσιας διάρκειας του Ελληνικού Δημοσίου.

Στη δημοπρασία που πραγματοποίησε σήμερα ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ), η μέση σταθμική απόδοση διαμορφώθηκε στο 2,62% έναντι 2,41% που ήταν στην προηγούμενη δημοπρασία.

Όπως ανακοίνωσε ο ΟΔΔΗΧ, στη δημοπρασία εντόκων γραμματίων διάρκειας 52 εβδομάδων, ύψους 400 εκατομμυρίων ευρώ, οι συνολικές προσφορές ανήλθαν σε 919 εκατ. ευρώ, που υπερκάλυψαν το ζητούμενο ποσό κατά 2,3 φορές.

Η δημοπρασία πραγματοποιήθηκε μέσω των Βασικών Διαπραγματευτών Αγοράς (Primary Dealers) και η ημερομηνία διακανονισμού είναι η Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2026.

Έγιναν δεκτές προσφορές μέχρι του ύψους του δημοπρατηθέντος ποσού, καθώς και μη ανταγωνιστικές προσφορές ύψους 100 εκατ. ευρώ. Δεν θα γίνουν αποδεκτές συμπληρωματικές μη ανταγωνιστικές προσφορές την Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2026. Σημειώνεται ότι κατά τις δημοπρασίες δεν καταβάλλεται προμήθεια.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Μακρο-οικονομία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Μακρο-οικονομία: Περισσότερα άρθρα