Οικονομία

Φοβούνται επισφάλειες 15% οι Τράπεζες

 

Στα επίπεδα του 8,5% - 9% αναμένεται να φτάσουν οι...
επισφάλειες (δηλαδή τα δάνεια που δεν πληρώνονται) ως ποσοστό των χορηγήσεων των τραπεζών το 2009.
Όμως εκείνο που “τρέμουν” οι Τράπεζες, είναι πως τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια μπορεί να φτάσουν το 2010 ακόμη και στο 15%.
Κι αυτό επειδή οι τράπεζες έχουν προχωρήσει σε αναχρηματοδοτήσεις δανείων, τα οποία δεν θα μπορέσουν να επιστρέψουν σε ομαλή ροή αποπληρωμών μέχρι τα τέλη του 2010. Μάλιστα δεν λείπουν εκείνοι που μιλούν για “νέα γενιά προβληματικών επιχειρήσεων και ενδεχομένως προβληματικών τραπεζών”.
 
Οι τραπεζίτες θεωρούν ότι η αύξηση της ανεργίας, η μείωση του διαθέσιμου εισοδήματος και οι ασφυκτικές οικονομικές συνθήκες το 2010 προοιωνίζονται πολλά «κανόνια» στο χώρο των μικρομεσαίων επιχειρήσεων όπου ήδη παρατηρείται αυξημένη αδυναμία πληρωμής δόσεων δανείων.
Οι δυσμενείς αυτές προβλέψεις πάντως, ίσως και να συνδέονται με το νόμο για ρυθμίσεις χρεών και την “κόντρα” των τραπεζιτών με την Υπουργό Οικονομίας.
 
 
Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Οικονομία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Οικονομία: Περισσότερα άρθρα
Νούνης (ΕΛΕΤΕΑ): Απαιτείται εξίσωση των όρων λειτουργίας ΤΕΑ και Ομαδικών Ασφαλιστηρίων για την προστασία των συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων των εργαζομένων
Ο Ν.5078/2023 δεν επέφερε εξίσωση των όρων λειτουργίας των ΤΕΑ και Ομαδικών Ασφαλιστηρίων Συμβολαίων, εκκρεμεί επί 18 μήνες σχετική νομοθέτηση
Ο Χρήστος Νούνης