Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Growth Awards 2020: Οι εταιρείες που βραβεύτηκαν

Growth Awards 2020: Οι εταιρείες που βραβεύτηκαν

Σε έξι ελληνικές επιχειρήσεις που διακρίθηκαν για τις οικονομικές τους επιδόσεις και τις βέλτιστες πρακτικές, απένειμαν τα βραβεία Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Growth Awards 2020, η Eurobank και Grant Thornton, στην καθιερωμένη πλέον εκδήλωση, που διοργανώνεται για τέταρτη διαδοχική χρονιά.

Τα βραβεία που απονεμήθηκαν ήταν τα εξής: Επιχειρηματικής Αριστείας στη SANI / IKOS GROUP,  Έρευνας & Καινοτομίας στην ISOMAT ΑΒΕΕ., Εξωστρέφειας στον όμιλο Σαράντη, Ανθρώπινου Δυναμικού & Εταιρικής Κουλτούρας στην Κρι Κρι Βιομηχανία Γάλακτος ΑΒΕΕ, Εταιρικής Υπευθυνότητας & Βιώσιμης Ανάπτυξης στην ΑΒ Βασιλόπουλος και Ψηφιακής Εξέλιξης στην Coffee Island.

Επενδύσεις και «πράσινη» οικονομία

Στη στρατηγική επιλογή της Eurobank, να αναδειχθεί σε «Τράπεζα Ανάπτυξης» αναφέρθηκε ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζα, κ. Φωκίων Καραβίας, τονίζοντας τη δέσμευσή τους  να χρηματοδοτήσουν έργα που σχετίζονται με την πράσινη ανάπτυξη και την κυκλική οικονομία, καθώς όπως είπε «Διαθέτουμε και την αναγκαία ρευστότητα και την απαραίτητη τεχνογνωσία για να στηρίξουμε τόσο συμβουλευτικά όσο και χρηματοδοτικά τους εγχώριους και διεθνείς επενδυτές που εκτιμούν τις θετικές προοπτικές του κλάδου. Επίσης, είμαστε έτοιμοι να συνεργαστούμε με δημόσιους φορείς, είτε κρατικούς, είτε αυτοδιοικητικούς, για να διαμορφώσουμε μια λευκή βίβλο επενδύσεων στον τομέα της διαχείρισης απορριμμάτων, με έργα που θα έχουν επενδυτικό νόημα αλλά ταυτόχρονα και θετική συμβολή στις τοπικές κοινωνίες που θα τα υποδεχθούν, αλλά και στη συνολική επίλυση του ζητήματος των απορριμμάτων στην Ελλάδα».

Ο διευθύνων σύμβουλος της Grant Thornton, κ. Βασίλειος Καζάς, ο οποίος προεδρεύει από κοινού στην Επιτροπή Βραβεύσεων των Growth Awards με τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της Eurobank, κ. Γιώργο Ζανιά, ανέφερε ότι «Αυτή η σύγχρονη επιχειρηματικότητα, της ελπίδας, της δημιουργίας και της προοπτικής, θεμελιώνει τις βάσεις για μια βιώσιμη ανάπτυξη»

Κίνητρα για επενδύσεις

«Η αριστεία – στην επιχειρηματικότητα και την κοινωνία – είναι ύψιστη αξία στην νέα Ελλάδα που οικοδομούμε» τόνισε από την πλευρά του ο υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων, κ. Σπυρίδων – Άδωνις Γεωργιάδης, τονίζοντας ότι η στήριξη των επιχειρήσεων αποτελεί κεντρική προτεραιότητα για την Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη γι’ αυτό και όπως είπε «η κυβέρνηση εφαρμόζει πρόγραμμα φορολογικών ελαφρύνσεων, μείωσης της γραφειοκρατίας και αποτελεσματικότερης αξιοποίησης των ευρωπαϊκών κονδυλίων».  

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις