Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Η ιδιοκτήτρια εταιρεία ΓΕΚΕ διαψεύδει την πώληση του President

Η ιδιοκτήτρια εταιρεία ΓΕΚΕ διαψεύδει την πώληση του President
https://president.gr

Στη διάψευση δημοσιευμάτων ότι το ξενοδοχείο President πουλιέται, προχώρησε η ιδιοκτήτρια εταιρεία ΓΕΚΕ, στέλνοντας σχετική επιστολή στο Χρηματιστήριο.  Όπως διευκρινίζει η ΓΕΚΕ, προτίθεται να προχωρήσει στην άσκηση κάθε νόμιμου δικαιώματός της για αναληθή δημοσιεύματα, που ανέφεραν ότι το πολυτελές ξενοδοχείο των Αμπελοκήπων πουλιέται έναντι 110 εκατ. ευρώ και ότι η ιδιοκτήτρια εταιρεία προτίθεται να «οδηγήσει» τις μετοχές της εκτός Χρηματιστηρίου. 

Χαρακτηριστικά, στην επιστολή που έστειλε προς τις Αρχές του ΧΑΑ με αφορμή τη διάψευση των δημοσιευμάτων, η ΓΕΚΕ αναφέρει ότι «Η εταιρεία σεβόμενη την μακρά ιστορία της στον χώρο του τουρισμού και με βαθύ αίσθημα ευθύνης έναντι των επενδυτών και του πολύτιμου προσωπικού της επιφυλάσσεται για την άσκηση κάθε νόμιμου δικαιώματός της».

Μετά από την ανακοίνωση της εταιρείας, ωστόσο, νέα δημοσιεύματα αναδεικνύουν, την αγγελία που έχει αναρτήσει μεσιτικό γραφείο με διεθνή δράση, με την οποία αναζητείται αγοραστής.  Έτσι, μετά και από τις νέες εξελίξεις, δεν αποκλείεται οι Αρχές του Χρηματιστηρίου να ζητήσουν από τη ΓΕΚΕ να τοποθετηθεί εκ νέου στο θέμα.

Για την ιστορία να σημειωθεί, ότι η πώληση του President, είχε συζητηθεί ξανά σε παλαιότερο χρόνο. Δεν αποτελούσε, ωστόσο, το μοναδικό ξενοδοχείο για το οποίο η αγορά ανέφερε ότι έχει αναρτήσει πωλητήριο, καθώς στα χρόνια της οικονομικής κρίσης, η αναφορά σε διαπραγματεύσεις για την εξαγορά ακόμη και κεντρικών ξενοδοχείων της Αθήνας και άλλων μεγάλων πόλεων, ήταν συχνό φαινόμενο.

Όσον αφορά, το President, αποτελεί το ψηλότερο ξενοδοχείο στην Ελλάδα, με 68 μ. ύψος, 22 ορόφους και 517 δωμάτια.  Η κατασκευή του ξεκίνησε το 1974 και ολοκληρώθηκε το 1978, ενώ ο σχεδιασμός του υλοποιήθηκε από τον διεθνούς φήμης Έλληνα αρχιτέκτονα, Ιωάννη Βικέλα. Το 2004, ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων, το ξενοδοχείο ανακαινίστηκε πλήρως, ενώ στα δωμάτιά του έχουν φιλοξενηθεί πολλές προσωπικότητες του πολιτικού και καλλιτεχνικού κόσμου.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις