Οικονομία

Η Παγκρήτια Τράπεζα συμμετέχει στο Πρόγραμμα Στέγασης Νέων «Σπίτι μου»

Η Παγκρήτια Τράπεζα, συμμετέχει στο Πρόγραμμα Στέγασης Νέων «Σπίτι μου» που διαχειρίζεται η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα με πόρους που χρηματοδοτούνται εξ ολοκλήρου από την Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης. Το Πρόγραμμα αφορά στη χορήγηση χαμηλότοκων ή άτοκων στεγαστικών δανείων σε νέους για την αγορά πρώτης κατοικίας.

Δικαιούχοι του νέου Κρατικού Συγχρηματοδοτούμενου Προγράμματος Στέγασης είναι νέοι και νέα ζευγάρια ηλικίας από 25 έως 39 ετών που δεν διαθέτουν ακίνητο κατάλληλο για κατοικία, εντάσσονται, ανάλογα με την οικογενειακή τους κατάσταση, στις εισοδηματικές κατηγορίες που προβλέπονται για την λήψη του επιδόματος θέρμανσης και τέλος, κρίνονται πιστοληπτικά αποδεκτοί από την Τράπεζα.

Το Πρόγραμμα χρηματοδοτεί έως το 90% της αξίας του ακινήτου βάσει του συμβολαίου αγοράς, με μέγιστο ποσό τις 150.000 ευρώ.

Επιλέξιμα θεωρούνται τα ακίνητα με εμπορική αξία έως 200.000 ευρώ παλαιότητα τουλάχιστον 15 ετών και εμβαδόν έως 150 τ.μ.

Η διάρκεια του δανείου μπορεί να κυμανθεί από 3 έως 30 έτη με το επιτόκιο να είναι κυμαινόμενο για όλη τη διάρκειά του και να διαμορφώνεται ως εξής:

• ‘Ατοκα για το 75% του στεγαστικού δανείου που προέρχεται από τα κεφάλαια της Δ.ΥΠ.Α.

• Euribor 3μήνου πλέον περιθωρίου από 1,50% έως 2,00% για το 25% του στεγαστικού δανείου, που προέρχεται από τα κεφάλαια της Τράπεζας.

Στην περίπτωση των τρίτεκνων ή πολύτεκνων το επιτόκιο επιδοτείται κατά 100% από τη ΔΥΠΑ. Η υποβολή της αίτησης του δανείου δεν επιβαρύνεται με έξοδα εξέτασης.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Παγκρήτιας Τράπεζας Αντώνης Βαρθολομαίος δήλωσε σχετικά: «Ανταποκρινόμενοι στις ανάγκες της κοινωνίας και συμμετέχοντας στο Κρατικό Συγχρηματοδοτούμενο Πρόγραμμα Στέγασης Νέων «Σπίτι μου», στηρίζουμε τους νέους που επιθυμούν να αποκτήσουν το πρώτο τους σπίτι, παρέχοντας χρηματοδότηση με εξαιρετικά ευνοϊκούς όρους και καθοδηγώντας τους σε κάθε βήμα για την ολοκλήρωση της αίτησής τους».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Οικονομία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Οικονομία: Περισσότερα άρθρα
Wall Street: Σε νέα ρεκόρ S&P 500 και Nasdaq
Ο S&P 500 και ο Nasdaq σημείωσαν άνοδο, καθώς η AMD σημείωσε άνοδο άνω του 20% μετά την επίτευξη συμφωνίας της εταιρείας με τον ηγέτη της τεχνητής νοημοσύνης Sam Altman
Διαπραγματευτές
Συνάντηση Θεοδωρικάκου με τον υπουργό Βιομηχανίας της Σαουδικής Αραβίας και επίσκεψη στα Ναυπηγεία Ελευσίνας
Ενισχύουμε τις στρατηγικές σχέσεις Ελλάδας - Σαουδικής Αραβίας για την αύξηση των επενδύσεων και των εμπορικών συναλλαγών, τόνισε ο κ. Θεοδωρικάκος μετά τη συνάντηση
Ο Τάκης Θεοδωρικάκος και ο Bandar Ibrahim Alkhorayef
Πολιτική κρίση στη Γαλλία: Μπροστά στην «κρησάρα» νέων αξιολογήσεων το δημόσιο χρέος της χώρας – Έρχεται πέλεκυς από Μοοdy’s και S&P
Οι δύο μεγαλύτεροι οίκοι αξιολόγησης, η Moody's και η S&P, θα εκδώσουν τις ετυμηγορίες τους για την αξιολόγηση στις 24 Οκτωβρίου και 28 Νοεμβρίου αντίστοιχα
Εθνοσυνέλευση στο Παρίσι