Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Η “Παυλίδης Μάρμαρα Γρανίτες” αγόρασε λατομείο στη Βουλγαρία

Η “Παυλίδης Μάρμαρα Γρανίτες” αγόρασε λατομείο στη Βουλγαρία

Μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες μαρμάρων και διακοσμητικών πετρωμάτων στη Βουλγαρία, απέκτησε η δραμινή επιχείρηση “Παυλίδης Μάρμαρα Γρανίτες”.  Η βουλγαρική εταιρεία έχει «διακοσμήσει», το μουσείο τέχνης Leopold στην Αυστρία, της Όπερα της Φρανκφούρτης, το κατάστημα Louis Vuitton στο Βερολίνο, ξενοδοχεία κι άλλα σημαντικά κτίρια ανά τον κόσμο.  Πρόκειται για την Dionyssomarble Bulgaria, που έχει στην κατοχή της τα δυο μεγαλύτερα λατομεία εξόρυξης του ασβεστολιθικού υλικού Vratza (limestone), γνωστό από αρχαιοτήτων χρόνων. Η δυναμικότητα των νέων λατομείων ανέρχεται σε 60.000 τόνους ετησίως. 

Η εξαγορά της Dionyssomarble Bulgaria, πραγματοποιήθηκε από την οικογένεια Παυλίδη, στο πλαίσιο της στρατηγικής που χαράσσει για να εντάξει στον όμιλο της, μεγάλες λατομικές εταιρείες από τις γειτονικές χώρες. Μετά και από την νέα εξαγορά, ο όμιλος διαχειρίζεται πλέον τα κορυφαία λατομεία στην Βόρεια Μακεδονία (Sivec), στην Αλβανία (Perla) και στην Βουλγαρία (Vratza), πραγματοποιώντας πωλήσεις που ξεπερνούν τα 120 εκατ. ευρώ.

Ο υψηλότερος ουρανοξύστης του Μανχάταν με λευκά μάρμαρα από Ελλάδα

Η επιχείρηση, που η έδρα της βρίσκεται στη Δράμα, δραστηριοποιείται από την Ευρώπη, την Αμερική και τον Καναδά, μέχρι την Ασία, τη Βόρεια Αφρική και τις χώρες του Αραβικού Κόλπου.  Με λευκά μάρμαρα Ariston έχει «ντύσει», τον υψηλότερο ουρανοξύστη στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης, με ύψος 475 μέτρα και 150 ορόφους, τον Οίκο Channel, τα γραφεία της Huawei στην Κίνα, το ξενοδοχείο Four Seasons στο Μπανγκόκ, τους πύργους (Reflection Tower και South Beach Tower) στην Σιγκαπούρη, κι άλλα εξίσου εμβληματικά και πολυτελή κτίρια ανά τον κόσμο.

Από τα έργα που έχει αναλάβει, στην Ελλάδα ξεχωρίζουν η  ανακαίνιση του Αστέρα, οι επεκτάσεις του μετρό σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη καθώς και το επιβλητικό κτίριο του ομίλου Αγγελικούση, κοντά στη λεωφόρο Συγγρού.


Χριστόφορος Παυλίδης

Η Παυλίδης Μάρμαρα Γρανίτες ιδρύθηκε το 1980 στην Δράμα από τον Ευκλείδη Παυλίδη. Η διοίκηση σήμερα, ασκείται από τους εκπροσώπους της δεύτερης γενιάς Χριστίνα Παυλίδη, πρόεδρο, Κυριάκο Παυλίδη αντιπρόεδρο και Χριστόφορο Παυλίδη διευθύνοντα σύμβουλο, οι οποίοι κόντρα στις αντίξοες συνθήκες της εθνικής οικονομίας κι έντονο το στοιχείο της εξωστρέφειας, κατάφεραν τα τελευταία χρόνια να τριπλασιάσουν τα μεγέθη της οικογενειακής εταιρείας. Έτσι, το προηγούμενο έτος, οι πωλήσεις του ομίλου ανήλθαν στα 120 εκατ. ευρώ, από 107 εκατ. το 2017, ενώ τα προ τόκων και φόρων κέρδη (EBITDA) αυξήθηκαν στα 67 εκατ. ευρώ. 

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις