Οικονομία

Καμπάνια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για το υπεύθυνο παιχνίδι από τον ΟΠΑΠ

Μία αξιέπαινη και καθόλου συνηθισμένη για τα ελληνικά δεδομένα πρωτοβουλία ανέλαβε ο ΟΠΑΠ.

Προωθεί καμπάνια ευαισθητοποίησης και συνειδητοποίησης του κόσμου για το χαρακτήρα των παιχνιδιών και την απαγόρευση στους νέους κάτω των 18 ετών.

Το κεντρικό μήνυμα είναι «Το παιχνίδι είναι ωραίο μόνο όταν είναι υπεύθυνο: δεν παίζεις αν είσαι κάτω των 18, δεν ξεπερνάς τα όρια». Η συγκεκριμένη καμπάνια -υποστηρίζουν στον ΟΠΑΠ- είναι το επιστέγασμα των δράσεων που υλοποιεί σε αυτό το πεδίο ο όμιλος εφαρμόζοντας τις αρχές του Υπεύθυνου Παιχνιδιού σε όλες τις δραστηριότητές του.

Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση στόχος του ΟΠΑΠ είναι η ενημέρωση του κοινού και η διατήρηση του ψυχαγωγικού χαρακτήρα των παιχνιδιών.

Και προστίθεται ότι ¨ο ΟΠΑΠ επιθυμεί να ευαισθητοποιήσει το ευρύ κοινό, παίκτες και μη, γύρω από τις πιθανές συνέπειες που συνεπάγεται η μη υπεύθυνη συμμετοχή σε τυχερά παιχνίδια, να δώσει χρήσιμες οδηγίες στους παίκτες και να ενημερώσει τους ενδιαφερόμενους για το πώς μπορούν να λάβουν πρακτική υποστήριξη ή πληροφόρηση για τυχόν υπέρμετρη ενασχόληση με τα τυχερά παιχνίδια”.

Εκτός από την καμπάνια ο ΟΠΑΠ επιχειρεί να περάσει τη φιλοσοφία του για υπέυθυνο παιχνίδι και με ενέργειες που αφορούν :

Στο δίκτυο καταστημάτων

• Ενημερώνει και εκπαιδεύει τους πράκτορες της με στόχο τη διαφύλαξη της δέσμευσής τους στις αρχές του Υπεύθυνου Παιχνιδιού.

• Tα πρακτορεία φέρουν σχετική σήμανση ότι η συμμετοχή στα παιχνίδια επιτρέπεται μόνο σε άτομα άνω των 18 ετών.

• Στα πρακτορεία διατίθεται ενημερωτικό υλικό που αφορά στο υπεύθυνο παιχνίδι.

Στα παιχνίδια

• Όλο το διαφημιστικό υλικό των παιχνιδιών περιλαμβάνει την αντίστοιχη σήμανση για το επιτρεπόμενο όριο ηλικίας σύμφωνα με τις σαφείς οδηγίες της Επιτροπής Ελέγχου και Εποπτείας Παιγνίων (ΕΕΕΠ) καθώς και τον αριθμό της γραμμής βοήθειας του ΚΕΘΕΑ ΑΛΦΑ 1114.

• Για συμμετοχή στα online παιχνίδια απαιτείται έμπρακτη επιβεβαίωση της ηλικίας του παίκτη (άνω των 21) και παρέχονται δυνατότητες αυτό-αποκλεισμού.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Οικονομία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Οικονομία: Περισσότερα άρθρα
Πρόστιμα για 8,3 χιλιάδες εικονικά τιμολόγια αξίας 138 εκατ. ευρώ από την ΑΑΔΕ στο α’ 5μηνο του 2025
Ο ειδικός αλγόριθμος της ΑΑΔΕ, που καταγράφει τις κινήσεις των επιχειρήσεων, σε συνδυασμό με τα στοιχεία από το myDATA και την ποιοτική ανάλυση από τους ελεγκτές, οδήγησε στον εντοπισμό σημαντικών υποθέσεων εικονικών τιμολογίων
Close up of young female electronic bank client using calculator in paperwork with accounts bills before providing payment online by laptop. Woman hands at work table with papers accounting sum to pay