Οικονομία

Κατώτατος μισθός: Μετατίθεται για το 2021 η αύξηση του

Το 2021 αναμένεται να αυξηθεί ο κατώτατος μισθός, όπως προβλέπει το 14ο άρθρο της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου.

Η αύξηση του κατώτατου μισθού μετατίθεται για την επόμενη χρονιά, καθώς η εκκίνηση της διαδικασίας θα γίνει τελικά το Φθινόπωρο του 2020 και θα ολοκληρωθεί τον Ιανουάριο του επόμενου μήνα, με την απόφαση του υπουργού Εργασίας, Γιάννη Βρούτση.

Κατώτατος μισθός: Τι αναφέρει το 14ο άρθρο της ΠΝΠ

Στο άρθρο 103 του ν. 4172/2013 (Α’ 167), προστίθεται παρ. 9, ως εξής:

«9. Ειδικά για την εκκίνηση της διαδικασίας του παρόντος κατά το έτος 2020, οι προθεσμίες της παρ. 5 και της περ. α’ της παρ. 7 καθορίζονται ως εξής:

α) Η αποστολή έγγραφης πρόσκλησης από την Επιτροπή Συντονισμού της διαβούλευσης, κατά την υποπερ. αα ’ της περ. β’ της παρ. 5, λαμβάνει χώρα εντός του τελευταίου δεκαημέρου του μηνός Σεπτεμβρίου.

β) Η σύνταξη και υποβολή της έκθεσης της υποπερ. αα’ της περ. β’ της παρ. 5 λαμβάνουν χώρα το αργότερο έως την 31η Οκτωβρίου.

γ) Η διαβίβαση του υπομνήματος και της τεκμηρίωσης κάθε διαβουλευόμενου από την Επιτροπή Συντονισμού της διαβούλευσης προς τους λοιπούς εκπροσώπους των κοινωνικών εταίρων, με πρόσκληση για προφορική διαβούλευση, κατά την υποπερ. γγ’ της περ. β’ της παρ. 5, λαμβάνει χώρα το αργότερο έως την 15η Νοεμβρίου.

δ) Η διαβίβαση όλων των υπομνημάτων και της τεκμηρίωσης των διαβουλευομένων, καθώς και της έκθεσης των εξειδικευμένων επιστημονικών, ερευνητικών φορέων στο Κέντρο Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ) προς σύνταξη Σχεδίου Πορίσματος Διαβούλευσης, κατά την υποπερ. δδ΄ της περ. β’ της παρ. 5, λαμβάνει χώρα το αργότερο έως την 30ή Νοεμβρίου.

ε) Το Σχέδιο του Πορίσματος Διαβούλευσης ολοκληρώνεται, κατά την υποπερ. εε’ της περ. β’ της παρ. 5, το αργότερο έως την 31η Δεκεμβρίου.

στ) Η εισήγηση, από τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων στο Υπουργικό Συμβούλιο, του κατώτατου μισθού υπαλλήλων και του κατώτατου ημερομισθίου των εργατοτεχνιτών, κατά την περ. α’ της παρ. 7, λαμβάνει χώρα εντός του τελευταίου δεκαπενθημέρου του μηνός Ιανουαρίου 2021.

ζ) Κατά τα λοιπά, εφαρμόζονται οι προβλέψεις των παρ. 1 έως 7.»

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Οικονομία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Οικονομία: Περισσότερα άρθρα
Πιερρακάκης: Έρχονται αλλαγές στην αξιοποίηση των ψηφιακών μέσων για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής
Η εντολή που μας έδωσαν οι πολίτες το 2019 και το 2023 και καθημερινά υλοποιούμε, είναι να δίνουμε διαρκώς νέα ώθηση στην οικονομία, αναφέρει ο υπουργός Οικονομικών
Ο Κυριάκος Πιερρακάκης
Χρηματιστήριο Αθηνών: Με αρνητικά πρόσημα ξεκίνησε ο Γενικός Δείκτης – Σε πτώση οι ευρωπαϊκές μετοχές, σε άνοδο οι αποδόσεις των ομολόγων
Οριακά πτωτικές τάσεις επικρατούν σήμερα (6.5.2025) κατά την έναρξη των συναλλαγών στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Ο Γενικός Δείκτης Τιμών εμφανίζει...
Forex stock market hologram, candlesticks dynamics and statistics, bar chart with numbers. Concept of online trading, trend and finance. 3D rendering illustration