Οικονομία

Με μεγάλη άνοδο έκλεισε το χρηματιστήριο

 Νέα ισχυρή άνοδο κατέγραψαν οι τιμές των μετοχών στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου με την αγορά να διασπά ανοδικά τα επίπεδα των 1.000 μονάδων, κινούμενη σε ανοδική τροχιά για τέταρτη συνεχή συνεδρίαση. Υπερπέδωσαν οι μετοχές της ΔΕΗ , της Ελλάκτωρ και της Alpha Bank.

O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 1.008,03 μονάδες σημειώνοντας άνοδο σε ποσοστό 1,68%.
Είναι το υψηλότερο κλείσιμο μετά τη συνεδρίαση της 9ης Οκτωβρίου , τις 1.025,05 μονάδες.
Ενδοσυνεδριακά κατέγραψε ανώτερη τιμή στις 1.012,36 μονάδες, όταν σημείωνε άνοδο έως και 2,12%.
Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 97,87 εκατ. ευρώ.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε άνοδο σε ποσοστό 1,75%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχώρησε σε ποσοστό 0,31%.
Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές της ΔΕΗ (+6,71%), της Ελλάκτωρ (6,12%), της Αlpha Bank (+4,67%), της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ (+4,08%), της Τιτάν (+3,84%), της ΕΧΑΕ (+3,81%), της Εθνικής (+3,55%) και της Eurobank(+3,08%).
Αντιθέτως πτώση σημείωσαν οι μετοχές της Ιντραλότ (-1,60%), του ΟΠΑΠ (-1,37%), της Coca Cola HBC (-0,61%), της Τέρνα Ενεργειακή (-0,38%), της Folli Follie (-0,28%) και του ΟΛΠ (-0,14%).
Από τους επιμέρους δείκτες τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι δείκτες των Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας (+4,92%), των Κατασκευών (+4,18%) , των Τραπεζών (+3,39%) και των Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών (+3,30%).
Αντιθέτως τις μεγαλύτερες απώλειες παρουσίασαν οι δείκτες των Ταξιδιών (-1,31%) και των Τροφίμων (-0,60%).
Ανοδικά κινήθηκαν 60 μετοχές, 37 πτωτικά και 20 παρέμειναν σταθερές.
Τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές: Σφακιανάκης +19,52%, Μπουτάρης (κ) +19,35%, ΝΕΛ +17,24%, Pasal +16,49% και Καθημερινή +14,05%.
Τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι μετοχές: Altec -14,81%, Moda Bango -10,00%, Elinoil -9,78%, Ακρίτας -9,56% και Ικτίνος -7,04%.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Οικονομία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Οικονομία: Περισσότερα άρθρα
ΔΥΠΑ: 36.778 άνεργοι βρήκαν δουλειά μέσω των προγραμμάτων απασχόλησης το α΄ εξάμηνο του 2025
Τα προγράμματα απασχόλησης της ΔΥΠΑ παρέχουν νέες θέσεις εργασίας, απόκτηση επαγγελματικής εμπειρίας, καθώς και ειδικά προγράμματα, ενώ περιλαμβάνουν πολλές δράσεις του Ταμείου Ανάκαμψης και του ΕΣΠΑ
Large group of business people waiting for a job interview.
Κοινωνική Αντιπαροχή: Μοχλός για τη διαμόρφωση ρεαλιστικών αγοραίων τιμών ακινήτων – Ποιοι θα είναι οι δικαιούχοι, τι ποσοστό θα διαχειρίζεται το δημόσιο
Την αμέσως επόμενες μέρες αναμένεται να τεθεί σε δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο της υπουργού Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Δόμνας Μιχαηλίδου
Real estate or property investment. Home mortgage loan rate. Saving money for retirement concept. Coin stack on international banknotes with house model on table. Business growth background