Συμβαίνει τώρα:
Επιχειρήσεις

MED: Μνημόνιο για την απορρόφηση της Axel Accessories

Στη σύναψη μη δεσμευτικού μνημονίου βασικών όρων συμφωνίας (ΜΟU) ανακοίνωσε σήμερα (24.4.2024) ότι προχώρησε η «MED A.B.E.E» με την εταιρεία «AXEL ACCESSORIES A.E.».

Σύμφωνα με το ως άνω μη δεσμευτικό μνημόνιο οι συμβαλλόμενες εταιρίες πρόκειται να προβούν σε πράξη συγχώνευσης δια απορροφήσεως με αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, κατά την οποία η «AXEL ACCESSORIES A.E.», ύστερα από λύση της και χωρίς να τεθεί σε εκκαθάριση, θα μεταβιβάσει στην «MED A.B.E.E» το σύνολο των περιουσιακών στοιχείων και των υποχρεώσεων της, με τη διάθεση στους μετόχους της «AXEL ACCESSORIES A.E.» εταιρικών συμμετοχών της «MED A.B.E.E».

Οι μέτοχοι της «AXEL ACCESSORIES A.E.» θα καταστούν μέτοχοι επί του καταβεβλημένου κεφαλαίου της απορροφώσας εταιρείας «MED A.B.E.E» σε ποσοστό από 6,95% έως 7,05%.

Οι ως άνω νέες μετοχές θα είναι δεσμευμένες στο σύνολό τους για διάστημα ενός έτους από τη κτήση τους και κατά 50% για το δεύτερο έτος. Μετά την πάροδο των δύο ετών οι ως άνω μετοχές θα είναι στο σύνολο τους ελεύθερα μεταβιβάσιμες.

Ο νυν Διευθύνων Σύμβουλος της «AXEL ACCESSORIES A.E.» Κωνσταντίνος Λαγουμάκης θα προταθεί να τοποθετηθεί στο Διοικητικό Συμβούλιο της «MED A.B.E.E» ως μη εκτελεστικό μέλος.

Η υλοποίηση της συγχώνευσης θα πραγματοποιηθεί το αργότερο μέχρι την 31/12/2024, μετά την ολοκλήρωση του Due Diligence και υπό την προϋπόθεση αναδιάρθρωσης και εξορθολογισμού των δανειακών υποχρεώσεων της «AXEL ACCESSORIES A.E.».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Επιχειρήσεις
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Επιχειρήσεις: Περισσότερα άρθρα
Η Εγνατία Οδός περνάει στην κοινοπραξία ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και Egis Projects για τα επόμενα 35 χρόνια
Η παραχωρησιούχος εταιρεία NEA ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ, θα αναλάβει το δικαίωμα χρήσης και εκμετάλλευσης της Εγνατίας Οδού και των τριών κάθετων οδικών αξόνων, συνολικού μήκους άνω των 1.000 χλμ., για τα επόμενα 35 έτη
Η Εγνατία Οδός περνάει στην κοινοπραξία ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και Egis Projects για τα επόμενα 35 χρόνια
Meta: Επένδυση άνω των 2 δισ. δολαρίων στο AI με την εξαγορά της Manus
Πρόκειται για μια σπάνια εξαγορά ασιατικής εταιρείας τεχνολογίας από τις ΗΠΑ και την τελευταία επένδυση πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης από τον διευθύνοντα σύμβουλο της Meta, Μαρκ Ζάκερμπεργκ
Το λογότυπο της META