Επιχειρήσεις

ΔΕΗ: Διαρκής άνοδος για το μερίδιό της στην αγορά ηλεκτρισμού

Η ΔΕΗ έχει αυξήσει σημαντικά το μερίδιό της στην εγχώρια αγορά προμήθειας ηλεκτρισμού τους τελευταίους μήνες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Χρηματιστηρίου Ενέργειας που υπολογίζει τα μερίδια των προμηθευτών με βάση το φορτίο, η ΔΕΗ βρισκόταν το Μάιο στο 49,05%, ενώ τον Αύγουστο ανέβηκε αισθητά στο 54,91%.  Αντιθέτως, οι εναλλακτικοί προμηθευτές υποχώρησαν από το 50,95% του Μαΐου σε 45,09% τον περασμένο μήνα.

Ανάμεσά τους την πρώτη θέση έχει πλέον η Μυτιληναίος με 14,92% και μηνιαία άνοδο 0,38%. Το μερίδιο της Ήρων μειώθηκε κατά 0,66% στο 9,53%, ενώ της Elpedison κατά 0,22% στο 5,54%.

Η τάση ενίσχυσης του μεριδίου της ΔΕΗ φανερώνει ότι η αύξηση της τιμής ηλεκτρισμού που έλαβε χώρα το καλοκαίρι δεν οδήγησε τους καταναλωτές στην αναζήτηση εναλλακτικών λύσεων, αλλά προτίμησαν τη σιγουριά του μεγαλύτερου παίκτη και συγκεκριμένα το πράσινο τιμολόγιο.

Σε αυτό πιθανώς βοήθησαν και οι επιδοτήσεις που προσέφερε η Πολιτεία τον Αύγουστο, καθώς αμβλύνουν τις ανησυχίες και το κίνητρο να αναζητήσει κάποιος άλλο προμηθευτή ή τύπο τιμολογίου.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Επιχειρήσεις
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Επιχειρήσεις: Περισσότερα άρθρα
4 «μνηστήρες» για την Ακτή Βουλιαγμένης - Κατατέθηκαν οι προσφορές για μακροχρόνια μίσθωση
Αντικείμενο του διαγωνισμού είναι η εκμίσθωση, για 20 έτη με δυνατότητα παράτασης για ακόμη 10 έτη, της μοναδικής διαθέσιμης προς αξιοποίηση και εκμετάλλευση οργανωμένης παραλίας στον Δήμο Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης
Η Ακτή Βουλιαγμένης
Παπασταύρου για ΑΔΜΗΕ: Δεν θα δοθεί πλειοψηφικό πακέτο στους ιδιώτες
Μιλώντας στην επιτροπή παραγωγής και εμπορίου της Βουλής, ο υπουργός Σταύρος Παπασταύρου, αποσαφήνισε ότι δεν υπάρχει κανένα σενάριο να αποκτήσει ιδιώτης το 51% του ΑΔΜΗΕ, καθώς πρόκειται για κρίσιμη εθνική υποδομή
Το λογότυπο του ΑΔΜΗΕ