Επιχειρήσεις

ΕΛΣΤΑΤ: Ενισχύθηκε τον Φεβρουάριο η οικοδομική δραστηριότητα – Άλμα 51,5% στον όγκο

Από τον Μάρτιο του 2025 έως τον Φεβρουάριο του 2026 εκδόθηκαν 30.585 άδειες
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο όγκος στην οικοδομική δραστηριότητα ιδιωτών από τον Μάρτιο του 2025 έως τον Φεβρουάριο του 2026 παρουσίασε αύξηση της τάξης του 54,3% στο σύνολο της χώρας, σύμφωνα με στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ (Ελληνική Στατιστική Υπηρεσία),

Τον Φεβρουάριο εκδόθηκαν 2.240 οικοδομικές άδειες στην οικοδομική δραστηριότητα ιδιωτών , που αντιστοιχούν σε 596.100 m2 επιφάνειας και 3.285.520 m3όγκου, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 5,7% στον αριθμό των οικοδομικών αδειών, αύξηση κατά 45,7% στην επιφάνεια και αύξηση κατά 54,3% στον όγκο, σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2025, όπως αναφέρει η ΕΛΣΤΑΤ.

Από τον Μάρτιο του 2025 έως τον Φεβρουάριο του 2026, το μέγεθος της Συνολικής Οικοδομικής Δραστηριότητας (Ιδιωτικής-Δημόσιας) με βάση τις εκδοθείσες οικοδομικές άδειες, στο σύνολο της Χώρας, ανήλθε σε 30.587 οικοδομικές άδειες, που αντιστοιχούν σε 6.947.742 m 2 επιφάνειας και 33.517.614 m όγκου.

Σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο Μαρτίου 2024- Φεβρουαρίου 2025 παρατηρήθηκε αύξηση κατά 1,9% στον αριθμό των οικοδομικών αδειών, αύξηση κατά 0,6% στην επιφάνεια και αύξηση κατά 8,8% στον όγκο.

Κατά την ίδια χρονική περίοδο, Μαρτίου 2025- Φεβρουαρίου 2026, η Ιδιωτική Οικοδομική Δραστηριότητα, εμφανίζει στο σύνολο της xώρας, αύξηση κατά 2,1% στον αριθμό των εκδοθεισών οικοδομικών αδειών, αύξηση κατά 1,2% στην επιφάνεια και αύξηση κατά 9,8% στον όγκο, σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο Μαρτίου 2024- Φεβρουαρίου 2025.

Το ποσοστό συμμετοχής της Δημόσιας Οικοδομικής Δραστηριότητας στον συνολικό οικοδομικό όγκο, για την ανωτέρω περίοδο, είναι 2,5%. Το δίμηνο Ιανουαρίου- Φεβρουαρίου 2026, η Συνολική Οικοδομική Δραστηριότητα εμφανίζει, στο σύνολο της Χώρας, αύξηση κατά 9,9% στον αριθμό των οικοδομικών αδειών, αύξηση κατά 52,7% στην επιφάνεια και αύξηση κατά 72,0% στον όγκο, σε σχέση με το αντίστοιχο δίμηνο του έτους 2025.

Κατά την ίδια περίοδο Ιανουαρίου- Φεβρουαρίου 2026, η Ιδιωτική Οικοδομική Δραστηριότητα, εμφανίζει στο σύνολο της Χώρας, αύξηση κατά 10,0% στον αριθμό των οικοδομικών αδειών, αύξηση κατά 54,8% στην επιφάνεια και αύξηση κατά 73,9% στον όγκο, σε σχέση με την περίοδο Ιανουαρίου- Φεβρουαρίου 2025 (Πίνακας 6).

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Επιχειρήσεις
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Επιχειρήσεις: Περισσότερα άρθρα
METKA – Δομική Κρήτης: Σύμβαση 60 εκατ. ευρώ για τον τριπλό κόμβο Σκαραμαγκά – Σε 3 χρόνια παραδίδεται το έργο
Η παρέμβαση αποκτά πρόσθετη σημασία λόγω της συγκέντρωσης στην ευρύτερη περιοχή μεγάλου αριθμού βιομηχανικών εγκαταστάσεων, αποθηκών, μεταφορικών επιχειρήσεων και κέντρων logistics
METKA – Δομική Κρήτης: Σύμβαση 60 εκατ. ευρώ για τον τριπλό κόμβο Σκαραμαγκά – Σε 3 χρόνια παραδίδεται το έργο
Viva.com και European Dynamics αναλαμβάνουν το Σύστημα Πληρωμών του Μηχανισμού Συνοριακής Προσαρμογής Άνθρακα της ΕΕ
Η σύμβαση αναθέτει στις δύο εταιρείες την υποδομή πληρωμών και το λειτουργικό σύστημα πίσω από μία από τις σημαντικότερες κλιματικές πρωτοβουλίες της Κομισιόν
Businessman use smartphones with digital technology for online banking, mobile banking, shopping, payments, bank accounts, transfers, credit cards, financial management, and global online business.