Οικονομία

Μικρή άνοδο εμφανίζει το ευρώ έναντι του δολαρίου

Το απόγευμα το ευρωπαϊκό νόμισμα διαπραγματευόταν στα 1,3020 δολάρια από το επίπεδο των 1,3007 δολ. που έκλεισε αργά χθες το βράδυ στην αγορά της Νέας Υόρκης.

 Η ενδεικτική ισοτιμία ευρώ/ δολαρίου που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διαμορφώθηκε στα 1,2899 δολάρια.

Τα στοιχεία για το Αμερικανικό ΑΕΠ προκάλεσαν μικρή πίεση στο δολάριο, καθώς η ανάπτυξη της αμερικανικής οικονομίας επιταχύνθηκε σημαντικά στο πρώτο τρίμηνο του έτους. Ωστόσο δεν κατόρθωσε να “ανταποκριθεί” στις υψηλότερες προσδοκίες των αναλυτών. Συγκεκριμένα, το ΑΕΠ στις ΗΠΑ αυξήθηκε το πρώτο τρίμηνο του 2013 κατά 2,5% από αύξηση 0,4% που είχε εμφανίσει το τελευταίο τρίμηνο του 2012. Ωστόσο οι αναλυτές προέβλεπαν η αύξηση θα φθάσει το 3%.

Στη δευτερογενή αγορά ομολόγων στο Ηλεκτρονικό Σύστημα Συναλλαγών (ΗΔΑΤ) της Τράπεζας της Ελλάδος δεν πραγματοποιήθηκαν συναλλαγές. Η απόδοση του νέου 10ετούς ομολόγου αναφοράς διαμορφώθηκε στο 11,39% από 11,35% χθες με αποτέλεσμα το περιθώριο έναντι του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου με απόδοση 1,20% να διαμορφωθεί στο 10,19% από 10,12% που έκλεισε χθες.

Στη διατραπεζική αγορά, τα επιτόκια στις περισσότερες περιόδους δεν σημείωσαν αξιόλογη μεταβολή. Έτσι, το επιτόκιο στη διάρκεια του ενός έτους κυμαίνονταν στο 0,52%, στη διάρκεια των 9 μηνών κυμαίνονταν στο 0,42% από 0,43%, το εξάμηνο διαμορφώθηκε στο 0,32%, στο τρίμηνο διαμορφώθηκε στο 0,20% ενώ στο μήνα διατηρήθηκε στο 0,12%.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΣΤΟ NEWSIT

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Οικονομία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Οικονομία: Περισσότερα άρθρα
Θεοδωρικάκος: Η Βόρεια Ελλάδα στο επίκεντρο του νέου παραγωγικού προτύπου, με παραγωγικές επενδύσεις
Στις 31 Ιανουαρίου ανακοινώνονται τα επενδυτικά σχήματα των δύο πρώτων καθεστώτων του Αναπτυξιακού. Δέσμευση για την επιστροφή κονδυλίων από επιδοτήσεις σε επενδυτικά σχέδια που δεν υλοποιήθηκαν
Ο υπουργός Ανάπτυξης, Τάκης Θεοδωρικάκος