Οικονομία

Μικρή ενίσχυση του ευρώ λόγω FED

Το απόγευμα, το ευρώ διαπραγματευόταν στα 1,1315 δολ. από το επίπεδο των 1,1309 δολ. που έκλεισε αργά χθες το βράδυ στην αγορά της Νέας Υόρκης.

Θετική αντίδραση εμφάνισε σήμερα το αμερικανικό νόμισμα, καθώς η μείωση των εβδομαδιαίων επιδομάτων ανεργίας αναθέρμανε τις προσδοκίες των επενδυτών για αύξηση των επιτοκίων.

Στη δευτερογενή αγορά ομολόγων τις τελευταίες ημέρες καταγράφεται διαρκής βελτίωση του κλίματος σε αντίθεση με ότι συνέβαινε στη διάρκεια των πρόσφατων εκλογικών αναμετρήσεων. Είναι ενδεικτικό ότι η απόδοση του δεκαετούς ομολόγου έχει υποχωρήσει στο επίπεδο του 8,3% από 10% που κυμαίνονταν στις 24 Αυγούστου. Ανάλογα, σε μία αγορά η οποία, όμως, χαρακτηρίζεται από το υποτονικό ενδιαφέρον των επενδυτών και τον ιδιαίτερα χαμηλό όγκο συναλλαγών, έχουν κινηθεί και οι αποδόσεις των υπολοίπων ομολόγων.

Στο ΗΔΑΤ καταγράφηκε σήμερα μία συναλλαγή ύψους 2 εκατ. ευρώ, η οποία αφορούσε σε εντολή αγοράς. Η απόδοση του 10ετους ομολόγου διαμορφώθηκε στο 8,33% από 8,49% που ήταν χθες, με αποτέλεσμα το περιθώριο έναντι του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου με απόδοση 0,77% να διαμορφωθεί στο 7,58% από 7,73% που έκλεισε χθες.

Στη διατραπεζική αγορά τα επιτόκια στις περισσότερες περιόδους δεν σημείωσαν αξιόλογη μεταβολή. Έτσι, το επιτόκιο στη διάρκεια του ενός έτους διατηρήθηκε στο 0,156%, στη διάρκεια των 9 μηνών παρέμεινε στο 0,88%, στο εξάμηνο παρέμεινε στο 0,036%, στο τρίμηνο αυξήθηκε στο -0,37% από -0,36%, τέλος στο μήνα το επιτόκιο διαμορφώθηκε στο -0,103%.

Η ενδεικτική ισοτιμία ευρώ/δολαρίου που ανακοινώνει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, διαμορφώθηκε στα 1,1312 δολ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Οικονομία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Οικονομία: Περισσότερα άρθρα
Επιχείρηση της ΑΑΔΕ στην Κω: Ελεγκτές ντυμένοι τουρίστες μπήκαν σε ημερόπλοια και διαπίστωσαν φοροδιαφυγή σε 3 στα 4 από αυτά
Οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ πραγματοποιούν την επιχείρηση «Κρουαζιέρα θα σε πάω» προκειμένου να διαπιστώσουν την ορθή εφαρμογή της φορολογικής νομοθεσίας από τα ημερόπλοια
Φωτογραφία της ΑΑΔΕ
1
Βόμβα Ντράγκι: Χρειαζόμαστε διπλάσιες δημόσιες επενδύσεις στην ΕΕ ετησίως – Στα 1,2 τρισ. ευρώ το συνολικό πακέτο, με λιτότητα θα καλυφτεί η «τρύπα»
Η εκτίναξη των απαιτούμενων επενδύσεων στην ΕΕ από τα 800 δισ. ευρώ στα 1,2 τρισ. ευρώ ετησίως οφείλεται στην απόφαση του ΝΑΤΟ περί 5% αμυντικών δαπανών ως προς το ΑΕΠ
Ο Μάριο Ντράγκι