Πέμπτη, 18 Απρ.
23oC Αθήνα

Νέα επένδυση 120 εκατ. ευρώ στην Ιταλία από την Invel

Νέα επένδυση 120 εκατ. ευρώ στην Ιταλία από την Invel

Νέες επενδύσεις στη γειτονική μας Ιταλία υλοποίησε η Invel Real Estate, βασικός μέτοχος της Prodea Investments, της μεγαλύτερης εισηγμένη ελληνικής εταιρείας επενδύσεων σε ακίνητα (ΑΕΕΑΠ), καθώς απέκτησε δύο συγκροτήματα γραφείων σε Μιλάνο και Ρώμη.

Με την κίνηση αυτή, το χαρτοφυλάκιο της Invel στη γειτονική χώρα, ξεπερνά σε αξία τα 750 εκατ. ευρώ, περιλαμβάνοντας γραφεία και εμπορικά ακίνητα, ενώ την ίδια στιγμή η εταιρεία, εκπονεί σχέδιο ανάπτυξης πολυτελών κατοικιών (residential) σε μικρότερη κλίμακα.

Η πιο πρόσφατη επένδυση της Invel στην Ιταλία αφορά κτιριακό συγκρότημα 28.000 τ.μ. που βρίσκεται στην οδό Paolo di Dono, στην ανατολική περιφέρεια EUR της Ρώμης και μισθώνεται από πελάτες υψηλής φερεγγυότητας όπως η Unilever, η Philips και η Swiss Post.

Η EUR είναι μία δημοφιλής περιοχή κατοικιών και επιχειρήσεων νότια του κέντρου της Ρώμης, με ισχυρό δίκτυο μεταφορικών συνδέσεων, στην οποία έχουν την έδρα τους πολλές πολυεθνικές εταιρείες και δημόσιοι φορείς όπως η Confindustria, το Ιταλικό Υπουργείο Υγείας και το Υπουργείο Επικοινωνιών.

Παράλληλα, μέσω ξεχωριστής συναλλαγής αγοράστηκε συγκρότημα γραφείων έκτασης 12.000 τ.μ. στο Μιλάνο, ακριβώς πάνω από το σταθμό Famagosta του μετρό στην οδό San Vigilio. To εμβληματικό κτίριο σχεδιάστηκε από τον διάσημο αρχιτέκτονα Gio Ponti και πριν την πώληση ανήκε στην ιταλική εταιρεία επενδύσεων ακίνητης περιουσίας Aedes Siiq.

Νέα σχέδια

Η Invel σχεδιάζει να προχωρήσει άμεσα στη δημιουργία ενός ακόμη ορόφου, στην ανακαίνιση της ιστορικής πρόσοψης και στη βελτιστοποίηση της ενεργειακής απόδοσης του κτιρίου ώστε να δημιουργηθεί ένας σύγχρονος χώρος γραφείων με πιστοποίηση LEED.

Το «ιταλικό αποτύπωμα» της Invel έρχεται να προστεθεί σε μεγάλες στρατηγικές τοποθετήσεις που έγιναν την τελευταία επταετία σε Ελλάδα, Κύπρο και Βαλκάνια, καθιστώντας την εταιρεία μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες στον τομέα της.

Να σημειωθεί, ότι η Invel Real Estate ιδρύθηκε το Μάρτιο του 2013 με σκοπό την αξιοποίηση ευκαιριών στις ευρωπαϊκές αγορές ακινήτων. Διαθέτει γραφεία στο Ηνωμένο Βασίλειο, την Ιταλία, την Ελλάδα, την Κύπρο, το Λουξεμβούργο και την Ολλανδία και στην παρούσα φάση, διαχειρίζεται ακίνητα αξίας περίπου 3 δισ. ευρώ, στην Ευρώπη.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις