Οικονομία

Ντάισελμπλουμ: Κομμένα τα χρήματα στις χώρες που δεν θέλουν πρόσφυγες

Ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ πρότεινε να δίνονται λιγότερα χρήματα από ευρωπαϊκούς πόρους στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης που αρνούνται να υποδεχθούν πρόσφυγες.

Όπως αναφέρει η γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine, ο Ντάισελμπλουμ αντέδρασε με αυτό τον τρόπο στη νίκη στις εκλογές στην Πολωνία του ευρωσκεπτικιστικού, συντηρητικού Κόμματος Νόμος και Δικαιοσύνη (PiS).

Το κόμμα του Γιάροσλαβ Κατσίνσκι είχε ταχθεί στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας κατά της υποδοχής στην Πολωνία μουσουλμάνων προσφύγων.

Ο πρόεδρος του Eurogroup δήλωσε ότι χώρες όπως η Πολωνία λαμβάνουν κάθε χρόνο εκατομμύρια ευρώ από την ΕΕ και γι’ αυτό αναμένονται ανταλλάγματα.

«Σε διαφορετική περίπτωση ίσως θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε ένα μέρος του ευρωπαϊκού προϋπολογισμού, για παράδειγμα τους πόρους που θα δίνονταν στην Πολωνία, την Τσεχία και την Ουγγαρία, για να χρηματοδοτήσουμε την φροντίδα των αιτούντων άσυλο στην Τουρκία», τόνισε ο Ντάισελμπλουμ.

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Οικονομία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Οικονομία: Περισσότερα άρθρα
Σε έκρηξη συμβάσεων ελαστικής απασχόλησης οδηγούν οι πολλοί άνεργοι και οι λίγες κενές θέσεις εργασίας
Αν και το πρόσφατο πρόγραμμα επιδοτούμενης 6ωρης εργασίας για 50.000 ανέργους δεν αποτελεί κανένα «μοντέλο» για το μέλλον, θα υπάρξουν και άλλα προγράμματα part – time απασχόλησης
people
Τι σηματοδοτεί η απόφαση του Ecofin για τα τέλη στα κινέζικα μικροδέματα – Η θέση του Έλληνα ΥΠΟΙΚ, Κυριάκου Πιερρακάκη
Ο ΥΠΟΙΚ τόνισε ότι, η πολιτική αυτή είναι κρίσιμη για τη διαφάνεια στο ηλεκτρονικό εμπόριο, την προστασία των Ευρωπαίων καταναλωτών και την ισότιμη ανταγωνιστικότητα των ευρωπαϊκών επιχειρήσεων
Ο Κυριάκος Πιερρακάκης 6