Οικονομία

Ντάισελμπλουμ: Η Ελλάδα παίρνει τη δόση των 2 δισ. ευρώ

Η Ελλάδα υλοποίησε όλες τις μεταρρυθμίσεις του πρώτου πακέτου μέτρων που συμφωνήθηκαν με τους πιστωτές της, γεγονός που ανοίγει τον δρόμο για την εκταμίευση της πρώτης δόσης δανείου, ανακοίνωσε σήμερα ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ στις Βρυξέλλες.

“Επί τη βάσει της τελικής έκθεσης συμμόρφωσης, το Euro Working Group συμφώνησε ότι οι ελληνικές αρχές ολοκλήρωσαν το πρώτο πακέτο των προαπαιτούμενων και τη λήψη μέτρων στον χρηματοπιστωτικό τομέα που είναι σημαντικά για μια επιτυχή ανακεφαλαιοποίηση”, δήλωσε ο Ντάισελμπλουμ.

“Η συμφωνία ανοίγει το δρόμο για την τελική έγκριση από το Διευθυντικό Συμβούλιο του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας τη Δευτέρα 23 Νοεμβρίου για την εκταμίευση της υποδόσης των 2 δισεκατομμυρίων ευρώ που συνδέεεται με το πρώτο πακέτο των προαπαιτούμενων”, είπε.

Η συμφωνία θα επιτρέψει, επίσης, στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας να λάβει εξατομικευμένες αποφάσεις για τη μεταφορά πόρων στην Ελλάδα για την ανακεφαλαιοποίηση του ελληνικού τραπεζικού τομέα, πρόσθεσε ο πρόεδρος του Eurogroup.

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Οικονομία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Οικονομία: Περισσότερα άρθρα
ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ σε αναλυτές: Το ισχυρό χαρτοφυλάκιο έργων εγγυάται την μελλοντική κερδοφορία
Η εταιρεία να παραμένει προσανατολισμένη στη δημιουργία αξίας για τους μετόχους της, επιτυγχάνοντας ισορροπία μεταξύ νέων επενδύσεων και επιστροφών κεφαλαίου, αναφέρει ο επικεφαλής του Ομίλου
Το logo της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ