Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Ο ρώσος αντιπρόεδρος στηρίζει το κούρεμα στην Κύπρο αντίθετα με τον Πούτιν

Ο ρώσος αντιπρόεδρος στηρίζει το κούρεμα στην Κύπρο αντίθετα με τον Πούτιν

Η Μόσχα θα μπορούσε, σε τελική ανάλυση, να ωφεληθεί από την επιβολή ενός τέλους στις τραπεζικές καταθέσεις στην Κύπρο, γιατί κάτι τέτοιο θα έκανε το επενδυτικό κλίμα στη Ρωσία να μοιάζει πιο σταθερό, υποστήριξε σήμερα ο αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης Ίγκορ Σουβάλοφ.

“Είναι μια καλή ευκαιρία για το ρωσικό τραπεζικό σύστημα να επιδιώξει να βρει νέους καταθέτες, νέους πελάτες. Και να δείξει ότι το δικό μας τραπεζικό σύστημα είναι σταθερό”, είπε ο Σουβάλοφ μιλώντας σε δημοσιογράφους.

“Για τη Ρωσία, μεσοπρόθεσμα αυτό δρομολογεί καλές ευκαιρίες. Η Ρωσία θα κερδίσει περισσότερα απ’ όσα θα χάσει. Για τη Ρωσία είναι μια ευκαιρία να δείξει τους πιο προβλεπόμενους κανόνες αντιμετώπισης των επενδυτών”, πρόσθεσε.

Ρώσοι αξιωματούχοι, συμπεριλαμβανομένου και του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, έχουν επικρίνει έντονα το σχέδιο επιβολής ενός έκτακτου τέλους στις τραπεζικές καταθέσεις στην Κύπρο, κάτι που θα είχε σοβαρές επιπτώσεις στις ρωσικές εταιρείες αλλά και τα φυσικά πρόσωπα που διαθέτουν λογαριασμούς πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ στις κυπριακές τράπεζες. Σύμφωνα με τον οίκο αξιολόγησης Moody’s, οι ρωσικές τράπεζες είχαν καταθέσεις ύψους 12 δισεκατομμυρίων δολαρίων στις κυπριακές ενώ οι καταθέσεις εταιρειών έφταναν τα 19 δισ. δολάρια στα τέλη του 2012.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ρωσία: Θα καταρρεύσουν οι τράπεζες της Κύπρου

Λαγκάρντ: Η Κύπρος πρέπει να κουρέψει τις καταθέσεις της

Το νέο νομοσχέδιο της Κύπρου – “Σπάνε” τις τράπεζες σε καλές και κακές – Κινδυνεύουν οι ανασφάλιστες καταθέσεις

Αναστασιάδης: Χαιρετίσματα στη Μέρκελ! Το κούρεμα δεν περνάει

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε