Διεθνή

Όλαφ Σολτς: Προεκλογική δέσμευση για μείωση του ΦΠΑ στα είδη παντοπωλείου

Πρότεινε τη μείωση του συντελεστή ΦΠΑ από το 7% στο 5%

Ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς πρότεινε τη μείωση του φόρου προστιθέμενης αξίας (ΦΠΑ) στα βασικά είδη παντοπωλείου για να βοηθήσει τα νοικοκυριά με χαμηλό εισόδημα να αντιμετωπίσουν τον επίμονα υψηλό πληθωρισμό.

Ο Σολτς, ο οποίος διεκδικεί δεύτερη θητεία ως καγκελάριος σε εκλογές που αναμένονται τον Φεβρουάριο, δήλωσε σε συνέντευξή του το βράδυ της Τρίτης ότι τάσσεται υπέρ της μείωσης του ΦΠΑ στα προϊόντα καθημερινής διατροφής από το 7% στο 5%.

«Αυτό θα βοηθούσε πολλούς ανθρώπους που κερδίζουν πολύ λίγα χρήματα και δεν θα αποτελούσε υπερβολική επιβάρυνση για τον ομοσπονδιακό προϋπολογισμό», δήλωσε ο Σολτς στο δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο ARD.

Ο Γερμανός σοσιαλδημοκράτης ηγέτης έδειξε επίσης την πεποίθηση ότι θα κερδίσει τις πρόωρες εκλογές της 23ης Φεβρουαρίου, παρά το τεράστιο προβάδισμα των συντηρητικών της αντιπολίτευσης στις δημοσκοπήσεις.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Διεθνή
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Διεθνή: Περισσότερα άρθρα
Αυτή είναι η τελική συμφωνία μεταξύ Τραμπ και φον ντερ Λάιεν για δασμούς, ενέργεια, επενδύσεις – Όλοι οι όροι
Η συμφωνία εξυπηρετεί τα βασικά οικονομικά συμφέροντα της ΕΕ σε σταθερές και προβλέψιμες εμπορικές και επενδυτικές σχέσεις μεταξύ της ΕΕ και των ΗΠΑ, αναφέρεται στο έγγραφο της Κομισιόν
Η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, μετά την ανακοίνωση της εμπορικής συμφωνίας μεταξύ των ΗΠΑ και της ΕΕ, στη Σκωτία 2