Χρηστικά

Ολοκληρώθηκε η υποβολή αιτήσεων στα προγράμματα: Φωτοβολταϊκά στη Στέγη και Φωτοβολταϊκά στο Χωράφι

Καταγράφηκε έντονο ενδιαφέρον για συμμετοχή στα προγράμματα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας Φωτοβολταϊκά στη Στέγη και Φωτοβολταϊκά στο Χωράφι.

Ειδικότερα, η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για τα προγράμματα Φωτοβολταϊκά στη Στέγη και Φωτοβολταϊκά στο Χωράφι ολοκληρώθηκε, χθες (15.5.2024) και αφορούν τα εξής:

Φωτοβολταϊκά στην Στέγη 

Κατατέθηκαν 15.945 αιτήσεις από νοικοκυριά, μεταξύ των οποίων και ευάλωτα, για τα οποία είχε προβλεφθεί ενισχυμένο ποσοστό επιδότησης. Η εξέταση των αιτημάτων είναι σε εξέλιξη και αναμένεται να ολοκληρωθεί το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Φωτοβολταϊκά στο Χωράφι 

Υποβλήθηκαν 5.339 αιτήσεις και μέσα στις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθούν οι οριστικοί πίνακες των ωφελούμενων και των επιλαχουσών αιτήσεων. 

Υπενθυμίζεται ότι οι ωφελούμενοι στο πρόγραμμα έχουν την υποχρέωση να υποβάλλουν αίτημα στον Διαχειριστή Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ), εντός 60 ημερών, για Οριστική Προσφορά Σύνδεσης (εφόσον υφίσταται) ή για σύναψη Σύμβαση Σύνδεσης. Σε διαφορετική περίπτωση η αίτησή τους θα απεντάσσεται αυτομάτως.

Στο πρόγραμμα η κατάταξη των αιτήσεων γίνεται βάσει δύο ομάδων προτεραιότητας:

Α’ ομάδα προτεραιότητας: Φωτοβολταϊκά έως και 10,8kW.

B’ ομάδα προτεραιότητας: Φωτοβολταϊκά πάνω από 10,8kW και έως 50kW.

Οι αιτήσεις σε κάθε ομάδα κατατάσσονται σύμφωνα με τη χρονική σειρά υποβολής τους.

Τα προγράμματα «Φωτοβολταϊκά στη Στέγη» και «Φωτοβολταϊκά στο Χωράφι» υλοποιούνται με πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας. 

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Θόδωρος Σκυλακάκης, δήλωσε: «Με τα προγράμματα “Φωτοβολταϊκά στην Στέγη” και “Φωτοβολταϊκά στο Χωράφι” ενισχύουμε οικονομικά τα νοικοκυριά -λαμβάνοντας ειδική μέριμνα για τους ευάλωτους συμπολίτες μας, αλλά και τους αγρότες. Πρόκειται για ακόμη δύο πρωτοβουλίες που ανταποκρίνονται στον κύριο στόχο του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για μείωση του ενεργειακού κόστους προς όφελος των καταναλωτών». 

H Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κυρία Αλεξάνδρα Σδούκου, σημείωσε: «Με τα δύο αυτά προγράμματα φέρνουμε τα οφέλη της πράσινης μετάβασης ακόμα πιο κοντά στον πολίτη και τον καταναλωτή. Σε συνέχεια των πολιτικών και προγραμμάτων μας για εξοικονόμηση ενέργειας στα κτίρια και αντικατάσταση ενεργοβόρων συσκευών, τα προγράμματα αυτοπαραγωγής με ενεργειακό συμψηφισμό ενισχύουν τον στόχο της αύξησης της διείσδυσης “καθαρής” ενέργειας, αλλά και της μείωσης του ενεργειακού κόστους, μεγιστοποιώντας το κοινωνικό όφελος για όλες και όλους».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Χρηστικά
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Χρηστικά: Περισσότερα άρθρα
Θεοδωρικάκος: Παράταση για τις γενικές συνελεύσεις των φαρμακευτικών εταιρειών με νομοθετική ρύθμιση
Το αίτημα των φορέων της φαρμακοβιομηχανίας βασίζεται στην αδυναμία οριστικοποίησης των οικονομικών καταστάσεων εντός των καθορισμένων προθεσμιών επειδή καθυστέρησαν τα σημειώματα για τις επιστροφές στα νοσοκομειακά φάρμακα του 2024
Τάκης Θεοδωρικάκος
Σημαντική αύξηση στις αποδοχές εργαζομένων από υπερωρίες – Ενισχυμένα έσοδα στα ασφαλιστικά ταμεία
Οι αποδοχές από υπερωρίες και υπερεργασία αυξήθηκαν κατά 48% και τα έσοδα από εισφορές υπερωριών και υπερεργασίας αυξήθηκαν κατά 34% σε σχέση με το αντίστοιχο τετράμηνο του 2024
Calculator and money 1