Οικονομία

Ολυμπιακή Ζυθοποιία: Σταθερά ανοδική πορεία και θετικοί δείκτες

Ήταν πριν από έναν χρόνο που η ανακοίνωση συγχώνευσης της Μύθος Ζυθοποιία με την Ολυμπιακή Ζυθοποιία προμήνυε μεγάλες αλλαγές στον χώρο της ελληνικής ζυθοποιίας. Οι δύο εταιρείες είχαν επιλέξει να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να σηματοδοτήσουν τη νέα τους εποχή. Το "πάντρεμά" τους δικαιώνει την επιλογή, με τα στοιχεία να είναι ο πιο αδιάψευστος κριτής του πετυχημένου στοιχήματος της ανανεωμένης και ενισχυμένης Ολυμπιακής Ζυθοποιίας.

Η δικαίωση δεν άργησε να έρθει. Μέσα στον πρώτο χρόνο της νέας της πορείας, η Ολυμπιακή Ζυθοποιία κατέγραψε αύξηση κερδοφορίας που άγγιξε το 50%. Η εκτίναξη μάλιστα ήρθε σε μια εποχή που το δυσμενές οικονομικό περιβάλλον οδήγησε σε φθίνουσα πορεία την αγορά μπίρας κατά 6%, καθιστώντας ακόμα πιο εντυπωσιακό το επίτευγμα.

Έχοντας στο χαρτοφυλάκιό της, που περιλαμβάνει 17 εμπορικά σήματα, δυνατά “χαρτιά” όπως η Mythos και η FIX, η Ολυμπιακή Ζυθοποιία στοχεύει ακόμα πιο δυναμικά και στην αγορά αναψυκτικών, δημιουργώντας νέες προοπτικές με καινούρια προϊόντα όπως το Tuborg Lemon Soda. Φροντίζει όμως να ανανεώνει και τις διαχρονικές της αξίες, λανσάροντας την μπίρα Mythos με συσκευασία easy open και με ανανεωμένη εικόνα τις FIX Dark και FIX Weiss.

Ο εξωστρεφής προσανατολισμός της εταιρείας έχει οδηγήσει στη διεθνή παρουσία σε 40 αγορές στις 5 Ηπείρους. Κατά το 2016, ανοίγει ακόμα περισσότερο τα φτερά της στις διεθνείς αγορές, συνάπτοντας συνεργασίες στην Αυστραλία και την Αμερική και επιτρέποντας την περαιτέρω διείσδυση των προϊόντων της. Παράλληλα, με συνέπεια στον επενδυτικό της σχεδιασμό υλοποιεί 5ετές πλάνο (2015-2019) ύψους 50 εκατομμυρίων ευρώ με επίκεντρο τη βελτίωση και τον εκσυγχρονισμό των υποδομών και του πάγιου εξοπλισμού, την ανάπτυξη εργαλείων marketing και πωλήσεων και τη δημιουργία νέων προϊόντων. Η αρχή έγινε το 2015, παρά τις αντίξοες συνθήκες της ελληνικής οικονομίας, με επενδύσεις 7 εκατομμυρίων ευρώ και θα ακολουθήσουν για το 2016 επενδύσεις 12 εκατομμυρίων ευρώ.

“Το πάθος και η δέσμευση των ανθρώπων μας την προηγούμενη χρονιά, οι οποίοι ξεπέρασαν τον εαυτό τους, συνέβαλλαν καθοριστικά στους θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης που ανακοινώνουμε σήμερα -παρά το γεγονός ότι το επιχειρείν στη χώρα μας, το 2015, δοκίμασε τις αντοχές πολλών κλάδων. Τα θετικά αποτελέσματα και οι εξελίξεις όχι μόνο επιβεβαιώνουν τη στρατηγική μας αλλά δικαιώνουν ταυτόχρονα το μέχρι σήμερα σχεδιασμό μας. Με πλήρη δέσμευση στο επενδυτικό μας πλάνο, το 2016, συνεχίζουμε δυναμικά στηρίζοντας την ελληνική οικονομία, δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας, διερευνώντας τις επιλογές των καταναλωτών και προσθέτοντας αξία όχι μόνο στην αγορά μπίρας, αλλά ευρύτερα στην οικονομία”, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Ολυμπιακής Ζυθοποιίας Αλέξανδρος Καραφυλλίδης με αφορμή τα αποτελέσματα της εταιρείας για το 2015.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Οικονομία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Οικονομία: Περισσότερα άρθρα