Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

Πότε θα λειτουργήσει το Πεντελικόν στο Κεφαλάρι

Πότε θα λειτουργήσει το Πεντελικόν στο Κεφαλάρι

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για να βγει το λουκέτο και να λειτουργήσει ξανά το Πεντελικόν, το εμβληματικό ξενοδοχείο των βορείων προαστίων, που απέκτησε μέσω πλειστηριασμού στα μέσα του 2015, ο επιχειρηματίας από τη Βενεζουέλα, Θεόδωρος Δουζόγλου.

Όπως ανέφερε σε εκπροσώπους του Τύπου, ο δικηγόρος του ομογενή επιχειρηματία Λαυρέντης Αλβέρτης, η πλευρά Δουζόγλου έχει προγραμματίσει συναντήσεις με δύο μεγάλες ξενοδοχειακές αλυσίδες, ώστε μία απ’ αυτές να αναλάβει τη διαχείριση του Πεντελικόν. Μάλιστα, το πρώτο ραντεβού, έχει κανονιστεί για αύριο, Παρασκευή. Ο Λ. Αλβέρτης, εκτιμά ότι, οι πόρτες του Πεντελικόν, θα ανοίξουν για το κοινό στα τέλη του 2021, κι αυτό επειδή το ένα από τα τέσσερα κτήρια του ακινήτου χρήζει ολικής ανακατασκευής. Το ύψος της επένδυσης για την ανακατασκευή του ξενοδοχείου αναμένεται να φθάσει τα 12 εκατ. ευρώ.

Το Πεντελικόν, στάθηκε η αφορμή για να ακουστεί το όνομα του Θ. Δουζόγλου στην ελληνική αγορά. Ο επιχειρηματίας ωστόσο, όχι μόνο το διατηρούσε κλειστό όλα αυτά τα χρόνια, αλλά απέφευγε και τη δημοσιότητα, κάνοντας πολλούς να μιλούν για έναν «μυστηριώδη» επενδυτή. Αυτός από την πλευρά του συνέχιζε να αγοράζει κι άλλα εμβληματικά κτίρια, όπως το Λητώ στη Μύκονο, το Μιστράλ στην Καστέλα του Πειραιά και το κτίριο στην Παλαιά Βουλή. Όπως αποδείχθηκε εν τέλει, επενδυτικές κινήσεις στο real estate πραγματοποιούσε πολλά χρόνια πριν, δημιουργώντας έτσι, ένα χαρτοφυλάκιο που σήμερα περιλαμβάνει 72 ακίνητα και η εμπορική τους αξία υπερβαίνει τα 300 εκατ. ευρώ. Ανάμεσα, στα κτίρια που διαθέτει το χαρτοφυλάκιο της οικογένειας Δουζόγλου, περιλαμβάνονται κτήρια γραφείων σε Αθήνα, Μαρούσι, Χαλάνδρι και Πειραιά, οικόπεδα στα νότια προάστια και την Αγία Παρασκευή, κατοικίες στο Ψυχικό, συγκρότημα οκτώ κατοικιών που ανήκαν στην Γιάννα και το Θόδωρο Αγγελόπουλο, καθώς και το ξενοδοχείο Athenaum Smart Hotel.

Όπως επεσήμανε ο Λ. Αλβέρτης, πλέον, δρομολογούνται όλες οι ξενοδοχειακές επενδύσεις, μέσω της SCD. Η αρχή θα γίνει από την Καστέλα και το ξενοδοχείο Μιστράλ, το οποίο θα ανακαινιστεί, ώστε να λειτουργήσει ως ξενοδοχείο 4 αστέρων με 84 δωμάτια. Για το εν λόγω ξενοδοχείο θα δαπανηθούν περί τα 5 εκατ. ευρώ, ενώ 10 ακόμη εκατ. ευρώ θα επενδυθούν στη συνέχεια, για τη μετατροπή του κτιρίου στην Παλαιά Βουλή σε ξενοδοχείο 4 αστέρων. Εκτός από το real estate, o επιχειρηματίας, ενδιαφέρεται να αξιοποιήσει την επιχειρηματική του εμπειρία από τη Βενεζουέλα, όπου κατείχε ηγετική θέση στο λιανεμπόριο, γι’ αυτό και θα αναζητήσει ευκαιρίες στον κλάδο των τροφίμων, με έμφαση στις κατηγορίες γιαούρτης και ελαίων. Στα σχέδια, επίσης, της πλευράς Δουζόγλου, περιλαμβάνεται η είσοδος της SCD στην αγορά του Χρηματιστηρίου Κύπρου, το πρώτο εξάμηνο του 2020.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις