Οικονομία

«Πρωταθλήτρια» στον πληθωρισμό η Ελλάδα

Στο 5,3% σκαρφάλωσε το Μάιο ο πληθωρισμός και η Ελλάδα αναδεικνύεται… πρωταθλήτρια στην ευρωζώνη σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Eurostat.

Στη ζώνη του ευρώ, ο πληθωρισμός αυξήθηκε ελαφρά στο 1,6% σε ετήσια βάση, για πρώτη φορά από τον Δεκέμβριο 2008, έναντι 1,5% τον Απρίλιο. Στο σύνολο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο πληθωρισμός παρέμεινε σταθερός το Μάιο, στο 2%.

Οι υψηλότερες τιμές του πληθωρισμού παρατηρήθηκαν στην Ελλάδα, 5,3% (από 4,7% τον Απρίλιο), στην Ουγγαρία (4,9%) και στη Ρουμανία (4,4%).

Τα χαμηλότερα ποσοστά πληθωρισμού σημειώθηκαν στη Λετονία (-2,4%), την Ιρλανδία (- 1,9%) και την Ολλανδία (0,4%). Σε σχέση με τον Απρίλιο, ο πληθωρισμός αυξήθηκε το Μάιο σε 12 κράτη – μέλη, παρέμενε αμετάβλητος σε πέντε και μειώθηκε σε 10.

Οικονομία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Οικονομία: Περισσότερα άρθρα
ΕΕ και Mercosur υπέγραψαν την ιστορική συμφωνία ελεύθερου εμπορίου μετά από 25 χρόνια διαπραγματεύσεων
Η πρόεδρος της Επιτροπής τόνισε ότι η συμφωνία θα ενισχύσει τις επιχειρηματικές ευκαιρίες και τον θεμιτό ανταγωνισμό, οδηγώντας στην κατάργηση δασμών δισεκατομμυρίων ευρώ
Mercosur
Ο Τραμπ ανακοίνωσε νέους δασμούς για 8 ευρωπαϊκές χώρες που δεν «διευκολύνουν» τα σχέδια του στη Γροιλανδία
Από την 1η Φεβρουαρίου, η Δανία, η Νορβηγία, η Σουηδία, η Γαλλία, η Γερμανία, η Βρετανία, η Ολλανδία και η Φινλανδία θα υπόκεινται σε έναν επιπλέον φόρο 10% στα εμπορεύματα που αποστέλλουν στις ΗΠΑ
Ο Τραμπ ανακοίνωσε νέους δασμούς για 8 ευρωπαϊκές χώρες που δεν «διευκολύνουν» τα σχέδια του στη Γροιλανδία