Οικονομία

Πρώτη κατοικία: Το μεσημέρι της Παρασκευής η ονομαστική ψηφοφορία για το νέο πλαίσιο προστασίας

Το μεσημέρι της Παρασκευής (29.03.2019) θα διεξαχθεί στην Ολομέλεια της Βουλής η ψηφοφορία για το νέο πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας.

Η ψηφοφορία για την πρώτη κατοικία θα είναι ονομαστική, μετά από αίτημα που κατέθεσε η Δημοκρατική Συμπαράταξη. Όπως ανακοινώθηκε από το προεδρείο της Ολομέλειας η ψηφοφορία θα διεξαχθεί αύριο στις 12:30 το μεσημέρι.

Όλα αυτά ενώ την τελευταία στιγμή υπήρξε μια αιφνιδιαστική αρνητική εξέλιξη, που αφορά τις πρώτες κατοικίες που έχουν έχει τεθεί ως υποθήκη και αφορούν επιχειρηματικό δάνειο.

Συγκεκριμένα μειώνεται το όριο της ληξιπρόθεσμης οφειλής στις 100.000 ευρώ από τις 130.000 ευρώ που προέβλεπε αρχικά η τροπολογία.

Επίσης, σε ό,τι αφορά τον καθορισμό της εμπορικής αξίας του ακινήτου, ανέφερε πως κατ’ αρχήν θα ισχύει εκείνη η οποία είναι ήδη καταγεγραμμένη στα βιβλία των τραπεζών, με πρόβλεψη να έχει την δυνατότητα ο αιτών, αν διαφωνεί, να αποδείξει τον ισχυρισμό του με νόμιμο τρόπο και στοιχεία.

Την προαναγγελία της αλλαγής αυτής έκανε αρχικά από το βήμα της Ολομέλειας ο υπουργός Οικονομικών Ευκλέιδης Τσακαλώτος εξηγώντας ότι είναι αναγκαία για να επέλθει συμφωνία με την ΕΚΤ, η οποία ζητά το ύψος των ενυπόθηκων με πρώτη κατοικία επιχειρηματικών δανείων να μην ξεπερνά τις 100.000 ευρώ. Κι αυτό γιατί υπήρξε ανησυχία σχετικά με το εάν θα επηρεαστεί η επάρκεια των κεφαλαίων των τραπεζών.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Οικονομία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Οικονομία: Περισσότερα άρθρα
Πτώση στις τιμές του πετρελαίου κατά 6% μετά τις πυραυλικές επιθέσεις του Ιράν σε αμερικανική βάση στο Κατάρ
Οι τιμές του πετρελαίου σημείωσαν αρχικά άλμα το βράδυ της Κυριακής μετά τον βομβαρδισμό τριών βασικών πυρηνικών εγκαταστάσεων στο Ιράν από τις ΗΠΑ το Σαββατοκύριακο
Αντλία βενζίνης πάνω σε ιρανική σημαία 2
Νάγκελ (ΕΚΤ): Δεν μπορούμε να δεσμευτούμε για τα επιτόκια λόγω της μεγάλης αβεβαιότητας
Η μεγαλύτερη ανησυχία για τη μελλοντική πορεία της νομισματικής μας πολιτικής είναι -εκτός από τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή- αναμφίβολα η απρόβλεπτη εμπορική πολιτική των ΗΠΑ, τονίζει επίσης ο Νάγκελ
Ο Ιωακίμ Νάγκελ
Alpha Bank: Απορροφά την Alpha Συμμετοχών – Συνάντηση Ψάλτη και Ορσέλ με Κυριάκο Μητσοτάκη
Όπως είπε ο κ. Τσιτσιράγκος, η ύπαρξη της εταιρικής δομής των τελευταίων ετών υπαγορεύθηκε από τις απαιτήσεις και τις ανάγκες μιας εποχής διαχείρισης κρίσεων και κεφαλαιακών προκλήσεων για την Alpha Bank.
Alpha Bank 1
Ρούτε: «Άλμα προς τα εμπρός» για το ΝΑΤΟ με δαπάνες 5% του ΑΕΠ των κρατών μελών για την άμυνα
Η υποστήριξη των νατοϊκών συμμάχων προς την Ουκρανία είναι ακλόνητη και επίμονη, τόνισε ο Ρούτε σημείωσε και ότι οι σύμμαχοι θα παράσχουν πάνω από 35 δισ. ευρώ σε στρατιωτική βοήθεια για την Ουκρανία φέτος
Ο Μαρκ Ρούτε