Οικονομία

Προϋπολογισμός: Έλλειμμα 14,9 δισ. ευρώ το δεκάμηνο Ιανουαρίου – Οκτωβρίου

Έλλειμμα 14,9 δισ. ευρώ εμφάνισε σε ταμειακή βάση ο Προϋπολογισμός στο δεκάμηνο Ιανουαρίου – Οκτωβρίου έναντι πλεονάσματος 101 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος η εξέλιξη αυτή αντανακλά την μείωση των εσόδων του τακτικού προϋπολογισμού τα οποία διαμορφώθηκαν σε 34,604 δισ. ευρώ, από 40.495 δισ. ευρώ πέρυσι.

Όσον αφορά τις δαπάνες του τακτικού προϋπολογισμού, αυτές διαμορφώθηκαν σε 47,646 δισ. ευρώ, από 41.543 δισ. ευρώ την περίοδο Ιανουαρίου – Οκτωβρίου 2019.

Σε επίπεδο Κεντρικής Διοίκησης ο Προϋπολογισμός κατέγραψε πρωτογενές έλλειμμα 9 δισ. ευρώ έναντι πλεονάσματος 5,5 δισ. ευρώ πέρυσι. Οι εξελίξεις στον Προϋπολογισμό αποδίδονται στα έκτακτα μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της κρίσης που έχει προκαλέσει η πανδημία.

Έτσι μόνον τον Οκτώβριο οι δαπάνες του Τακτικού Προϋπολογισμού διπλασιάστηκαν σχεδόν σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2019 υπερβαίνοντας τα 6,3 δισ. ευρώ έναντι 3,6 δισ. ευρώ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Οικονομία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Οικονομία: Περισσότερα άρθρα
Κεραμέως: Στο προσκήνιο ο επαναπατρισμός Ελλήνων από Ευρώπη και ΗΠΑ
Η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης ηγείται αποστολών που πραγματοποιούνται σε ευρωπαϊκές πόλεις υποστηρίζοντας πως η Ελλάδα έχει αλλάξει και προσφέρει πλέον ευκαιρίες στους ανθρώπους της
Η Νίκη Κεραμέως
Στην άμυνα και ενδεχόμενες κρίσεις ρίχνει το 50% των νέων κονδυλίων της η ΕΕ για την επόμενη δεκαετία - Η ακτινογραφία του διπλού πακέτου των Βρυξελλών έως το 2034
Από 2,8 τρισ. ευρώ που έχει ανακοινώσει η ΕΕ για το νέο κοινοτικό προϋπολογισμό και το ReArmEU, τα 1,4 τρισ. ευρώ θα πάνε στην άμυνα και στο μηχανισμό κρίσεων
Ισραηλινά τανκ στη Γάζα
Δασμοί ΗΠΑ κατά ΕΕ: Κάτω από 30%, αλλά χωρίς εξαιρέσεις προβλέπει το επικρατέστερο σενάριο από 1η Αυγούστου 2025
Ο Γερμανός καγκελάριος δήλωσε πως στόχος είναι όσο χαμηλότεροι δασμοί και από τις δύο πλευρές, ενώ δεν βλέπει πιθανό να υπάρξουν εξαιρέσεις στους ενιαίους συντελεστές
Αμερικανική σημαία μπροστά από το Καπιτώλιο των ΗΠΑ 1