Οικονομία

Στη Deutsche Telekom περνά και το 5% του ΟΤΕ

Στη Deutsche Telekom περνά και το 5% του ΟΤΕ, καθώς, όπως ανακοινώθηκε από το ΤΑΙΠΕΔ, άσκησε το δικαίωμα πρώτης άρνησης για την απόκτηση των 24.507.520 κοινών ονομαστικών μετοχών του Οργανισμού, σύμφωνα με τους όρους 8.4 και 8.6 της συμφωνίας μετόχων μεταξύ του Δημοσίου και της γερμανικής εταιρείας.

Η σχετική επιβεβαίωση εστάλη χθες προς το ΤΑΙΠΕΔ, και, κατόπιν αυτού, το Ταμείο και η Deutsche Telekom θα συνεργαστούν για την τυπική ολοκλήρωση της συναλλαγής, το ύψος της οποίας διαμορφώνεται σε 284.051.959,81 ευρώ.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς, με βάση το χθεσινό κλείσιμο της μετοχής του ΟΤΕ στο Χρηματιστήριο (11,24 ευρώ), η DT έδωσε premium άνω του 3%. H μέση τιμή της μετοχής του Οργανισμού στις 20 τελευταίες συνεδριάσεις του Χρηματιστηρίου ήταν 11,5904 ευρώ (τελευταία τιμή στις 15 Μαρτίου, μια ημέρα πριν το κάλεσμα στη DT από το ΤΑΙΠΕΔ για να ασκήσει το δικαίωμά της).

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Οικονομία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Οικονομία: Περισσότερα άρθρα
Τη «στρατιωτικοποίηση» των εργατών της γερμανικής βιομηχανίας προωθεί το Βερολίνο με το βλέμμα στην Ουκρανία
«Επιστράτευση» εφέδρων εργατών από τις γερμανικές βιομηχανίες στον ομοσπονδιακό στρατό της Γερμανίας, προκείμενου να αυξηθεί το πλήθος των ενόπλων δυνάμεων της χώρας, προωθεί ο καγκελάριος Φρίντριχ Μερτς
Πόδια στρατιωτών
Διέξοδο στην Ασία βρίσκει το ρωσικό LNG μετά τις αμερικανικές κυρώσεις
Τα πλοία Iris και Voskhod, τα οποία μεταφέρουν φορτία από το εργοστάσιο Arctic LNG 2 στη Σιβηρία, άρχισαν να ταξιδεύουν προς τη Βόρεια Ασία μέσω της Βόρειας Θαλάσσιας Οδού στις 15 Αυγούστου, μετά από εβδομάδες ακινησίας
Αγωγός φυσικού αερίου πάνω σε ρωσική σημαία