Οικονομία

Την Τρίτη η χώρα βγαίνει στις αγορές για 1,25 δισ. ευρώ

 Στη δημοπρασία εντόκων γραμματίων του Δημοσίου τρίμηνης διάρκειας (13 εβδομάδων) θα προχωρήσει το υπουργείο Οικονομικών, την ερχόμενη Τρίτη, με στόχο την άντληση ποσού 1,25 δισ. ευρώ.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Όπως ανακοίνωσε ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ), την Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012, θα διενεργηθεί δημοπρασία εντόκων γραμματίων, διάρκειας 13 εβδομάδων, του Ελληνικού Δημοσίου, σε άυλη μορφή, ποσού 1.250 εκατ. ευρώ, λήξεως 18 Ιανουαρίου 2013.

Η ημερομηνία διακανονισμού (settlement) θα είναι η Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012 (Τ+3). Οι τόκοι των εντόκων υπολογίζονται με χρονική βάση ACT/360.

Η δημοπρασία θα γίνει με ανταγωνιστικές προσφορές από τους Βασικούς Διαπραγματευτές Αγοράς στην Η.Δ.Α.Τ., σύμφωνα με τη διαδικασία, που προβλέπεται από τον Κανονισμό Λειτουργίας τους.

Επίσης, βάσει του Κανονισμού των Βασικών Διαπραγματευτών, παρέχεται η δυνατότητα υποβολής μη ανταγωνιστικών προσφορών τόσο κατά την ημέρα διεξαγωγής της δημοπρασίας όσο και κατά το χρονικό διάστημα των 2 εργάσιμων ημερών, μετά το τέλος αυτής και μέχρι ώρας 12.00 μ.μ. της δεύτερης εργάσιμης ημέρας.

Οι μη ανταγωνιστικές προσφορές θα ικανοποιηθούν στην τιμή της τελευταίας προσφοράς, που γίνεται δεκτή στη δημοπρασία (cut-off price), μέχρι συνολικού ύψους 30% επί του δημοπρατούμενου ποσού για κάθε μία από τις παραπάνω δύο περιπτώσεις.

Για τα έντοκα γραμμάτια δεν θα δοθεί καμία προμήθεια.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Οικονομία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Οικονομία: Περισσότερα άρθρα
Δήμος Εορδαίας: Η επιχειρηματική επανεκκίνηση στην καρδιά του λιγνίτη – Η ΕΥΔΑΜ επιταχύνει τη Δίκαιη Αναπτυξιακή Μετάβαση
Στην Πτολεμαΐδα βρέθηκε σήμερα ο Διοικητής της Ειδικής Υπηρεσίας Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης (ΕΥΔΑΜ), Πελοπίδας Καλλίρης, πραγματοποιώντας...
Agios or Saint Dimitrios Power Station or lignite power plant, near Kozani and Ellispontos village, Greece, main coal mining area of Greece, fossil fuel, environmental pollution and climate change.