Οικονομία

Το 50% των επενδυτών βλέπει δραχμή μέσα στους επόμενους 12 μήνες

Έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ, εντός του επόμενου 12μήνου, εκτιμούν ότι θα υπάρξει οι μισοί περίπου επενδυτές, σύμφωνα με έρευνα της γερμανικής ομάδας Sentix που δημοσιεύθηκε σήμερα.

Βάσει της έρευνας, που πραγματοποιήθηκε μεταξύ 23 και 25 Απριλίου σε δείγμα 1.023 επενδυτών, ο δείκτης διάσπασης της ευρωζώνης για την Ελλάδα ανέβηκε τον Απρίλιο στο 48,3%.

Το ποσοστό αυτό είναι μεγαλύτερο από το 35,5%, που κατέγραψε η έρευνα τον Μάρτιο, κάτι που υποδηλώνει ότι ένας στους δύο επενδυτές αντιμετωπίζει με δυσπιστία τις δεσμεύσεις για παραμονή της Αθήνας στη ζώνη του ευρώ.

«Οι μισοί περίπου από τους επενδυτές δεν φαίνονται να παίρνουν στα σοβαρά τις υποσχέσεις των Ευρωπαίων πολιτικών να επιδιώξουν το σενάριο της παραμονής της Ελλάδας στην ευρωζώνη» ανέφερε η Sentix σε ανακοίνωση.

Ο δείκτης για τη διάσπαση της ευρωζώνης ως συνόλου ανήλθε στο 49,0% τον Απρίλιο από το 36,8% τον Μάρτιο, λόγω ων εκτιμήσεων ότι η Αθήνα θα εγκαταλείψει το ευρώ.

Το ποσοστό αυτό είναι περίπου στα ίδια επίπεδα με την κορύφωση της κρίσης χρέους στην ευρωζώνη το 2012.

Ο δείκτης, ωστόσο, που μετρά το ρίσκο μετάδοσης υποχώρησε στο χαμηλό ρεκόρ του 26,1%, κάτι που σημαίνει ότι οι επενδυτές σε γενικές γραμμές δεν αναμένουν η ελληνική κρίση χρέους να επηρεάσει άλλες περιοχές της ευρωζώνης.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Οικονομία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Οικονομία: Περισσότερα άρθρα
Θερινές εκπτώσεις 2025: Πρεμιέρα σήμερα, ποια Κυριακή είναι ανοιχτά τα μαγαζιά – Τι πρέπει να προσέχουν οι καταναλωτές
Η περίοδος των εκπτώσεων ενδείκνυται για «έξυπνες αγορές» για τους καταναλωτές και ο εμπορικός κόσμος προσδοκά σε αυξημένη αγοραστική κίνηση που θα οδηγήσει ανοδικά το συνολικό τζίρο
Βιτρίνα εμπορικού καταστήματος 1