Οικονομία

“Τρώγονται” μεταξύ τους στο ΔΝΤ για την Ελλάδα – Τόμσεν: Να φύγουμε εντελώς

Ένας πόλεμος μαίνεται εδώ και καιρό στις ΗΠΑ και απ' ότι φαίνεται στο ΔΝΤ έχουν χωριστεί σε δυο στρατόπεδα για το θέμα της Ελλάδας και του χρέους.

Στην μια πλευρά είναι οι τεχνοκράτες του ΔΝΤ και στην άλλη μέλη του που έχουν ανοικτούς διαύλους με τον Λευκό Οίκο. Σύμφωνα με πληροφορίες του Euro2day.gr και του πρακτορείου ΜΝΙ, ο επικεφαλής του ΔΝΤ για την Ευρώπη, Πολ Τόμσεν, επιθυμεί με θέρμη να φύγει εντελώς το ΔΝΤ από την Ελλάδα.

Θεωρεί την Ελλάδα “τελειωμένη υπόθεση” και όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται η ελληνική οικονομία θεωρείται «μη επιδιορθώσιμη» (beyond repair). Το θέμα επίσης θεωρεί ότι είναι και βαθύτατα πολιτικό, καθώς έτσι όπως εξελίσσεται το ευρωπαϊκό πρόγραμμα καμία ελληνική κυβέρνηση δεν θα είναι σε θέση να το «σώσει».

Σε αυτό τον πόλεμο ο Τόμσεν καλεί το ΔΝΤ να μην εγκλωβιστεί στις διαθέσεις της ΕΕ. Αν μάλιστα το θέμα του χρέους τραβήξει έως και μετά τις γερμανικές εκλογές, θα έχει ήδη εκτροχιαστεί.

πηγη: Euro2day.gr

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Οικονομία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Οικονομία: Περισσότερα άρθρα
EY Ελλάδος και DefencEduNet συνεργάζονται για την κάλυψη του χάσματος δεξιοτήτων στον τομέα της άμυνας
Το δίκτυο DefencEduNet θα συνδράμει στην ευθυγράμμιση των εκπαιδευτικών προγραμμάτων των ελληνικών πανεπιστημίων με τις ανάγκες της αμυντικής βιομηχανίας και θα ενισχύσει κοινά projects έρευνας και ανάπτυξης
Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του DefencEduNet, Αναστάσιος Ροζολής και ο Διευθύνων Σύμβουλος της EY Ελλάδος, Γιώργος Παπαδημητρίου