Οικονομία

Τσακαλώτος: “Ανοιχτό” το θέμα μείωσης του αφορολόγητου

Για την πορεία και το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης, καθώς και για το ΔΝΤ, μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 ο Ευκλείδης Τσακαλώτος. Μάλιστα, ο υπουργός Οικονομικών, έσπευσε να διαψεύσει τα δημοσιεύματα για τελεσίγραφο 48 ωρών από τους θεσμούς.

“Θα επιδιώξουμε πολιτική συμφωνία σε όλο το πακέτο. Γι’ αυτό έχουμε καθυστερήσει. Γιατί έχουμε να αποφασίσουμε για πολλά πράγματα συγχρόνως”, είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Οικονομικών και συνέχισε: “Δεν ζητάω ειδική μεταχείριση από το ΔΝΤ. Δεν θεωρώ ότι θέλουν να δημιουργήσουν πρόβλημα στην Ευρώπη. Θεωρώ ότι υπάρχουν πολλά εσωτερικά προβλήματα. Το ΔΝΤ παίζει blame game για την Ελλάδα. Αλληλοηατηγορούνται…”.

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος κάλεσε την Κριστίν Λαγκάρντ να πάρει μια απόφαση: “Αν θέλουν να είναι στο πρόγραμμα να έχουν δίκαιες απαιτήσεις. Να μην ροκανίζει τον χρόνο…”.

Και πρόσθεσε: “Η Κομισιόν προσπαθεί να ισορροπήσει κάποιες απαιτήσεις των δανειστών για να είναι οπωσδήποτε το ΔΝΤ μέσα. Δεν πιστεύω ότι υπάρχει κάποιος παίκτης που να μην θέλει λύση ή να λέει ότι φταίει η Ελλάδα για την καθυστέρηση”.

Για την αξιολόγηση, ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε ακόμη πως “είμαστε σε καλό δρόμο. Μας ζητούν μέτρα πάνω σε λανθασμένα στοιχεία. Δεν έχουμε καθυστερήσεις στο σύνολο, αλλά σε 3-4 πράγματα. Θέλω λύση που θα μπορούμε να υποστηρίξουμε” και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για τη μείωση του αφορολόγητου: “Δεν διαπραγματευόμαστε μόνο για το αφορολόγητο. Μπορεί να υπάρξουν και θετικά μέτρα”.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Οικονομία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Οικονομία: Περισσότερα άρθρα
Χατζηδάκης: Μείωση ανεργίας, αύξηση μισθών και Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας βελτιώνουν τη ζωή των εργαζομένων
Με σκληρή δουλειά, η ελληνική οικονομία ανεβαίνει ολοένα και ψηλότερα κι αυτό μας δίνει τη δυνατότητα να εφαρμόζουμε κοινωνική πολιτική στην πράξη, σημειώνει ο κ. Χατζηδάκης
Ο Κωστής Χατζηδάκης