Οικονομία

ΤτΕ: Αυξήθηκαν οι τουρίστες, μειώθηκαν τα έσοδα

Περισσότεροι τουρίστες, αλλά λιγότερα έσοδα δείχνουν τα στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος για το εννεάμηνο Ιανουαρίου - Σεπτεμβρίου, 2016.

Πιο αναλυτικά, η εισερχόμενη ταξιδιωτική κίνηση την περίοδο Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου 2016 αυξήθηκε κατά 3,5% και διαμορφώθηκε στα 21,345 εκατ. ταξιδιώτες, έναντι 20,617 εκατ ταξιδιωτών την αντίστοιχη περίοδο του 2015.
Εντούτοις, οι ταξιδιωτικές εισπράξεις εμφάνισαν μείωση κατά 5,5% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2015 και διαμορφώθηκαν στα 12,085 δισ. ευρώ. Η εξέλιξη αυτή οφείλεται τόσο στη μείωση κατά 2,8% των εισπράξεων από κατοίκους των χωρών της ΕΕ-28, οι οποίες διαμορφώθηκαν στα 8,389 δισ. ευρώ, όσο και στη μείωση κατά 13,5% των εισπράξεων από κατοίκους των λοιπών χωρών εκτός της ΕΕ-28, οι οποίες διαμορφώθηκαν στα 3.278 δισ. ευρώ.
Τα παραπάνω είχαν ως αποτέλεσμα το πλεόνασμα του Ταξιδιωτικού Ισοζυγίου να μειωθεί κατά 7,1% σε σχέση με πέρυσι και να διαμορφωθεί στα 10,4 δισ. ευρώ.
Η εξέλιξη αυτή ήταν αποτέλεσμα τόσο της μείωσης των ταξιδιωτικών εισπράξεων κατά 703 εκατ. ευρώ ή 5,5% όσο και της αύξησης των ταξιδιωτικών πληρωμών κατά 94 εκατ. ευρώ ή 6,2%. H μείωση των ταξιδιωτικών εισπράξεων οφείλεται στη μείωση της μέσης δαπάνης ανά ταξίδι κατά 9,3%, καθώς η εισερχόμενη ταξιδιωτική κίνηση αυξήθηκε κατά 3,5%. Οι καθαρές εισπράξεις από την παροχή ταξιδιωτικών υπηρεσιών αντιστάθμισαν κατά 86,5% το έλλειμμα του ισοζυγίου αγαθών και συνέβαλαν κατά 78,5% στο σύνολο των καθαρών εισπράξεων από υπηρεσίες.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Οικονομία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Οικονομία: Περισσότερα άρθρα
Ψηφιακό πελατολόγιο: Απεργίες και κινητοποιήσεις από τα συνεργεία αυτοκινήτων
24ωρες απεργίες από συνεργεία, πλυντήρια, πάρκινγκ και ενοικιάσεις οχημάτων, ως απάντηση στο νέο μέτρο της ΑΑΔΕ και στην άρνηση της κυβέρνησης να δώσει μια εύλογη παράταση, προκειμένου να διορθωθούν οι αδικίες
Συνεργείο αυτοκινήτων 1
Προσλήψεις on demand, απασχόληση πάνω από τη μισή μέρα και υψηλότερες καθαρές αμοιβές φέρνει το νέο εργασιακό νομοσχέδιο
Σε τρεις φράσεις θα μπορούσε να συνοψισθεί το νέο εργασιακό νομοσχέδιο το οποίο παρουσίασε χθες (30.6.2025) η υπουργός Εργασίας, Νίκη Κεραμέως. Αυτές...
Group of people, female waitress working at cafe, wearing a protective mask. She is holding a trey with coffee cups 17